Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

"Μαλλιά κουβάρια" έγιναν Άδωνις – Παπαδημητρίου on air!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Ανάπτυξης παρουσίασε στον ΣΚΑΪ στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα έχει πολύ λιγότερους θανάτους συγκριτικά με άλλες χώρες της ΕΕ με τον δημοσιογράφο να του ασκεί κριτική για το ότι ο ίδιος εμφανίζεται ικανοποιημένος από την διαχείριση της πανδημίας από την Ελλάδα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τότε, φανερά εκνευρισμένος του είπε πως «φυσικά θα πανηγυρίζω που η Ελλάδα είναι καλύτερη από τους άλλους. Είμαστε 12 φορές καλύτερα από το Βέλγιο και την Ελβετία δεν δέχομαι να κάνετε πτωματολογία». «Σώσαμε ανθρώπους, κύριε και εμείς πονάμε για τους ανθρώπους που πεθαίνουν» και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα μας τα πηγαίνει καλύτερα».

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου είπε στον κ. Γεωργιάδη πως «δεν καταλαβαίνω γιατί πανηγυρίζετε με 120 νεκρούς καθημερινά, νομίζω πως είναι λάθος αυτό που κάνετε» είπε.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Γεωργιάδης πανηγυρίζει την ώρα, που η χώρα μας χάνει πάνω από 100 ανθρώπους την ημέρα

«Ο υπουργός που πριν λίγες μέρες παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση “έπεσε έξω” με το άνοιγμα του τουρισμού, σήμερα δηλώνει με αδιανόητο θράσος πως πανηγυρίζει γιατί “είμαστε 12 φορές καλύτεροι από το Βέλγιο”», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει ότι «ο κ. Γεωργιάδης πανηγυρίζει την ώρα που η χώρα μας έχει φθάσει να χάνει πάνω από 100 ανθρώπους την ημέρα, το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησής του, ενώ χθες η χώρα μας είχε τη δέκατη χειρότερη επίδοση παγκοσμίως σε θανάτους αναλογικά με τον πληθυσμό της και ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC τις τελευταίες 14 μέρες η Ελλάδα είναι η 17η χειρότερη στις χώρες ΕΕ σε θανάτους ανά πληθυσμό, έχοντας αφήσει πίσω της 14 χώρες που ως τα μέσα Οκτώβρη ήταν χειρότερες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «η προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης των δραματικών συνεπειών της κυβερνητικής αδράνειας τόσους μήνες οδηγεί την κυβέρνηση σε χυδαία τυμβωρυχία» και καταλήγει: «Λίγη ντροπή και μία συγγνώμη δεν θα έβλαπτε».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ