Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

Ε.Μακρόν: Κάναμε παραχωρήσεις, το κείμενο αυτό ήταν ότι μπορούσαμε... για την Τουρκία

Το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής είναι το καλύτερο που θα μπορούσαμε να πάρουμε λόγω των αντικροουόμενων απόψεων ανέφερε ο Γάλλος Πρόεδρος Macron.


Εμείς [Γαλλία και Γερμανία] είχαμε μια συμπληρωματική προσέγγιση, δεν μπορούμε να επανέλθουμε σε διάλογο με την Τουρκία εάν τις επιτρέπαμε να διασχίσει κόκκινες γραμμές…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρέπει να δείξουμε σταθερότητα και σαφήνεια - χωρίς να υποχωρούμε σε κλιμάκωση ”, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron σε δημοσιογράφους μετά την πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής που ολοκληρώθηκε.


«Έπρεπε να δώσουμε κάποια πειστική απάντηση, υπήρχε μεγάλη απόκλιση γύρω από το τραπέζι.
Συνεργαστήκαμε μαζί με την καγκελάριο Merkel για να επιτύχουμε αυτό το αποτέλεσμα », δήλωσε ο Macron.
«Όλοι κάναμε παραχωρήσεις και αυτό το κείμενο είναι το καλύτερο που θα μπορούσαμε να πάρουμε απόψε, γιατί στέλνει ένα πολύ σαφές, σταθερό μήνυμα στην Τουρκία για την Ελλάδα και την Κύπρο… και τις καλεί σαφώς σε διάλογο.»


Ο Macron είπε ότι ορισμένες χώρες δίνουν έμφαση στον διάλογο με την Άγκυρα, ενώ άλλες, γεωγραφικά πιο κοντά στην Τουρκία, ήθελαν περισσότερη «κατασταλτική» δράση.


«Βρήκαμε έναν τρόπο να κάνουμε και τα δύο ταυτόχρονα και αυτό μας επιτρέπει να προχωρήσουμε και να μεταφέρουμε την ευθύνη από την πλευρά της Τουρκίας», κατέληξε ο Macron

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ