σκυλακακης
Πολιτική

Σκυλακάκης: Τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης θα φέρουν μεγάλες επενδύσεις

Την πρώτη του συνέντευξη ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έδωσε στον ΑΝΤ1 ο Θόδωρος Σκυλακάκης αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στη διαχείριση των 72 δισεκατομμυρίων από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα λάβει η χώρα μας για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Τα χρήματα που θα απορροφήσουμε θα φέρουν μεγάλες επενδύσεις» ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης διευκρινίζοντας ότι το ποσό αυτό θα πρέπει να διανεμηθεί μέσα σε μόλις έξι χρόνια.

Όσον αφορά τη διανομή των χρημάτων από το Ταμείο ανάκαμψης ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε πως το 30% θα πάει για σκοπούς της πράσινης Ευρώπης, που περιλαμβάνουν την εξοικονόμηση ενέργειας καθώς και τη διαχείριση απορριμμάτων και νερού. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο κατά πόσο αυτή η χρηματοδότηση θα επηρεάσει την οικονομική κατάσταση των πολιτών.

«Η μεγάλη διαφορά στην τσέπη των πολιτών θα υπάρξει από την ώρα που θα μπορέσουμε να απορροφήσουμε τα χρήματα, τα χρήματα αυτά δίνονται για επενδύσεις και δεν δημιουργούν αυτομάτως κάποιον δημοσιονομικό χώρο αν και μπορούν να σου δώσουν κάποιο χώρο για την προώθηση μεταρρυθμίσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης.
Σε κάθε περίπτωση διευκρίνισε ότι όσο υπάρχει ο κορονοϊός, είναι πιθανό να λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα και έτσι θα είναι πολύ προσεκτικός στις δεσμεύσεις του και στην εισήγηση για μείωση φόρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ