Πολιτική

Κεραμέως: Σαν μαφιόζικη ταινία οι καταγγελίες Καλογρίτσα 

Ως «σοκαριστικές» χαρακτήρισε η κα. Κεραμέως τις αποκαλύψεις από τις καταγγελίες Καλογρίτσα τόσο σχετικά με το παραδικαστικό κύκλωμα όσο και με την εμπλοκή του πρώην υπουργού, κ. Παππά, στην υπόθεση. Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε επίσης στην ημερομηνία της ανακοίνωσης των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων.

«Όταν ακούω όλες αυτές τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα, έχω την αίσθηση ότι παρακολουθούμε κάποια μαφιόζικη ταινία», δήλωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, μιλώντας το πρωί σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού του ΑΝΤ1. 
Η υπουργός χαρακτήρισε τις αποκαλύψεις ως «σοκαριστικές» τόσο για τον τρόπο δράσης του παραδικαστικού κυκλώματος όσο και του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσθεσε ότι η όλη υπόθεση θέτει ξεκάθαρο θέμα για τη διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας και την ευρύτερη λειτουργία του κράτους. Η κ. Κεραμέως έκανε λόγο για την δημιουργία ενός «παρακράτους» που έθετε εν αμφιβόλω τον τρόπο λειτουργίας του κράτους τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις για τα ζητήματα που θίγονται από τις καταγγελίες:

«Νομίζω ότι οφείλονται απαντήσεις σε όλα αυτά τα τεράστια ζητήματα που έχουν τεθεί και πραγματικά προκαλούν σοκ οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις». 


Στις 10 Ιουλίου οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών


Σύμφωνα με την κα Κεραμέως την ερχόμενη Παρασκευή, 10 Ιουλίου θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων τόσο των Γενικών Λυκείων όσο και των ΕΠΑΛ για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Οι βαθμολογίες θα αφορούν τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού. 

Σε σχετική ερώτηση για το πως θα κυμανθούν οι βάσεις φέτος η κα Κεραμέως απάντησε πως δεν υπάρχει ακόμα κάποια σαφής εκτίμηση.

«Τα θέματα σε γενικές γραμμές θεωρήθηκαν βατά χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Δεν έχουμε εικόνα για το που αναμένεται να κυμανθούν οι βάσεις» δήλωσε η υπουργός. 
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα για τους υποψηφίους μέχρι τις 13 Ιουλίου. Σήμερα Τρίτη, 7 Ιουλίου, οι μαθητές εξετάζονται στο μάθημα των Γαλλικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ