Τσίπρας
Πολιτική

Τσίπρας κατά κυβέρνησης για ΕΥΔΑΠ: "Το νερό είναι Δημόσιο αγαθό και δεν ιδιωτικοποιείται"

Μήνυμα στην κυβέρνηση ότι «το νερό είναι δημόσιο αγαθό, ανθρώπινο δικαίωμα και δεν μπορεί να μπει στη διαδικασία της πώλησης» έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας που συναντήθηκε με την Ομοσπονδία εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «η στρατηγική ιδιωτικοποίησης όλων των αγαθών και των αγαθών εκείνων που βρίσκονται στον σκληρό πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι γνωστή, είναι η γνωστή νεοφιλελεύθερη αντίληψη που έχει η σημερινή κυβέρνηση και το είχε δηλώσει και προεκλογικά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην μετά κορονοϊό έποχη «θα έπρεπε να είχαμε βγάλει κάποια συμπεράσματα».

Μάλιστα τόνισε ότι «η συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του νερού -σήμερα όχι έξι μήνες πριν- είναι τελείως εκτός πλαισίου και θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε πως ορισμένα αγαθά δεν πωλούνται και δεν αγοράζονται, αλλά πρέπει να είναι αγαθά στα οποία όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν πρόσβαση».

Σχολίασε ότι η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ δεν είναι καινούρια καθώς, σύμφωνα με τον κ. Τσίρπα, την είχε επιχειρήσει και η κυβέρνηση Σαμαρά.

«Αυτοί που σνόμπαραν το ΕΣΥ, οι ίδιοι άνθρωποι που δήθεν ξαφνικά ανακαλύπτουν την αξία της ανθρώπινης ζωής, δεν φαίνεται να αναθεωρούν καμία από τις αρχές τους για την ιδιωτικοποίηση των βασικών αγαθών» ανέφερε χαρακτηριστικά. Τόνισε ότι «σε καμία χώρα που ο καπιταλισμός, ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός λειτουργούσε και λειτουργεί, δεν είδαμε να ξεπουλιούνται τα δίκτυα ή να ξεπουλιούνται τα πάγια και μάλιστα με έναν τρόπο που η αποτίμηση τους είναι τόσο εξευτελιστική, όπως προτείνεται εδώ».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, Ηλίας Κορλός, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι σε όποια χώρα μπήκε ιδιώτης στον κύκλο του νερού υπήρξε αύξηση της τιμής και μείωση της ποιότητας. Σημείωσε ότι αυτό θα έχει αντίκτυπο και στους πολίτες και στους αγρότες, καθώς και ότι τίθενται και θέματα εθνικής ασφάλειας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ