Πολιτική

Καμμένος κατά Παπαγγελόπουλου: Να διαψεύσει τις συκοφαντίες ή θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απειλεί ο πρώην κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος, μετά και το δημοσίευμα στο οποίο εμπλέκεται το όνομά του.

Για «ψεύδη» που χρησιμοποιήθηκαν για «λόγους συναλλαγής» κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σε ανακοίνωσή του στην οποία απαντά στο σημερινό δημοσίευμα των «Παραπολιτικών».

Υπενθυμίζεται πως η εφημερίδα έδωσε στη δημοσιότητα φερόμενους διαλόγους μεταξύ του πρώην αναπληρωτή υπ. Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και του Πάνου Καμμένου, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα για στελέχη της εφημερίδας.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος φέρεται να μίλησε με τον διευθυντή της εφημερίδας, μετά την ομιλία που είχε στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis και ο τότε υπουργός Εθνικης Αμυνας, Πάνος Καμμένος, φέρεται να ζητούσε να υπάρξει παρέμβαση του κατά της εφημερίδας. 

Ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης φέρεται συγκεκριμένα να είπε στους ανθρώπους της εφημερίδας, πως ο Πάνος Καμμένος τον προέτρεψε να επικοινωνήσει με τον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο και να του ζητήσει να «γ...» την εφημερίδα.

«Μετά τη δημοσιοποίηση μιας από τις πολλές - προφανώς - θερμές συνομιλίες των Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου με τον άλλοτε «αγαπημένο» τους υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, εάν ο τελευταίος δεν διαψεύσει ρητά, αφενός την συνομιλία τους, αφετέρου τα όσα ψευδώς φέρεται να διηγήθηκε για προφανείς λόγους συναλλαγής, και οι πλέον αφελείς πλέον αντιλαμβάνονται την σχέση διαπλοκής που είχαν τα παραπάνω πρόσωπα μεταξύ τους, τα οποία ενημερώνονταν αναρμοδίως και υπογείως για εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, και μάλιστα για υπόθεση που αφορούσε στα ανήλικα παιδιά μου», απαντά από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος.
Στη συνέχεια κάνει ξανά λόγο για ψεύδη και συκοφαντίες σχολιάζοντας πως αυτό αποδεικνύει τον «παρασκηνιακό» ρόλο του κ. Παπαγγελόπουλου.

«Όσα φέρεται να ισχυρίστηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για εμένα και την σύζυγό μου, με πρωτοφανές αγοραίο ύφος και για γνωστό εισαγγελικό λειτουργό από ό,τι φαίνεται εν αγνοία του και τον οποίο φέρεται να ενέπλεξε για να προσδώσει προφανώς αληθοφάνεια στη δυνατότητα των παρεμβάσεών του στη Δικαιοσύνη, υπέρ των στελεχών των «Παραπολιτικών» και όχι μόνον, δεν είναι απλώς ψευδή, συκοφαντικά και φράσεις του υποκόσμου, αλλά αποδεικνύουν τον παρασκηνιακό τρόπο, με τον οποίο εκτελούσε τα καθήκοντά του εν αγνοία μάλιστα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα» σημειώνει ο πρώην υπουργός.
Τέλος, προειδοποιεί τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης πως αν δεν διαψεύσει όσα φέρεται να είπε, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

«Θέλω να πιστεύω ότι οι μυστικές συνομιλίες των «κατασκόπων» δεν επεκτείνονταν και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις όπως το Νoor1. Ας λύσουν μεταξύ τους τα χρέη και τα υπόλοιπα, εάν υπάρχουν. Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υποχρεούται να διαψεύσει όσα ψεύδη φέρεται να ισχυρίστηκε και να εξηγήσει τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτό αλλιώς αναλαμβάνει την ευθύνη. Την απάντηση οφείλει να την δίνει στον ελληνικό λαό και όχι στο κανάλι Mega και τους μετόχους του. Σε ό,τι με αφορά, ηθικά δεν τον απαλλάσσει ότι προφανώς έλαβε χώρα μία ακόμη παράνομη υποκλοπή. Εάν δεν το κάνει, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη η οποία ανήκει σε όλους τους Έλληνες και είναι ανεξάρτητη», καταλήγει.


Υπενθυμίζεται πως η Novartis Hellas θα πληρώσει 225 εκατ. δολάρια στο πλαίσιο εξωδικαστικού συμβιβασμού στο οποίο κατέληξε με τις αμερικανικές Αρχές, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ρώσοι προέλασαν 2 χλμ στην μέτωπο της Κρεμίνα και συνεχίζουν ενώ Σπετσνάζ εξοντώνουν μαζικά Ουκρανούς στο Βερμπόβνοε (Βίντεο)

Περισσότερες Γυναίκες στα χαρακώματα για τους Ουκρανούς δείχνει απελπισία επιλογών-Η Πολωνία παρέδωσε πρόσφατα στην...