Σακελλαροπούλου με Επιτροπή Δημόσιας Υγείας
Πολιτική

Σακελλαροπούλου για πανδημία: Όλοι μαζί ενωμένοι θα καταφέρουμε να την αντιμετωπίσουμε

«Η κρίση δεν έχει περάσει, βρισκόμαστε πιθανώς στο μέσο της πανδημίας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια συνάντησή της με τα 25 μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας και τον εκπρόσωπό της λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι «όλοι μαζί ενωμένοι θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε με ικανοποιητικό τρόπο την όλη κατάσταση».

Η κυρία Σακελλαροπούλου, υποδεχόμενη την επιτροπή, εξέφρασε τη χαρά της που συναντάει τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής για τον νέο κορονοϊό, «προκειμένου να τους συγχαρώ και να τους ευχαριστήσω για τον τρόπο που λειτούργησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Αναφερόμενη στον εκπρόσωπο της Επιτροπής, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι «πέτυχε με τη δημόσια παρουσία του, με τον γλυκύ και άμεσο τρόπο του, να εμπνεύσει σε όλους μας αισθήματα ασφάλειας κι εμπιστοσύνης» και συνέχισε λέγοντας «είχε όμως στο πλάι του όλα τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής που, αθόρυβα αλλά ουσιαστικά, πέτυχαν να προστατεύσουν με τρόπο υποδειγματικό όλους τους πολίτες, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της χώρας μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την ΠτΔ, με τον χειρισμό που έγινε «η χώρα πέτυχε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον διεθνή έπαινο. Αυτό είναι ένα αποτέλεσμα που οφείλεται στο σύνολο του υγειονομικού προσωπικού. Όλοι οι άνδρες και οι γυναίκες, ιδίως του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εργάστηκαν άοκνα και με αφοσίωση που έφτανε τα όρια της αυτοθυσίας».

Και κατέληξε: «λένε ότι μετά τις κρίσεις οι κοινωνίες αναδύονται πιο δυνατές και ενωμένες. Η κρίση δεν έχει περάσει, βρισκόμαστε πιθανώς στο μέσο της πανδημίας. Είναι όμως βέβαιο ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα καταφέρουμε τελικώς να αντιμετωπίσουμε με ικανοποιητικό τρόπο την όλη κατάσταση έχοντας Και εμπιστοσύνη και πάλι στις οδηγίες των επιστημόνων που παραμένουν στην πρώτη γραμμή».

Τα μέλη της επιτροπής που συμμετείχαν στη συνάντηση είναι οι Παναγιώτης Πρεζεράκος, Άκης Βατόπουλος, Κωνσταντίνος Γκογκόσης, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, Ελένη Γιαμαρέλου, Χαράλαμπος Γώγος, Γιώργος Δαίκος, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Σπύρος Ζακυνθινός, Θεοκλής Ζαούτης, Αγγελική Καραΐσκου, Αναστασία Κοτανίδου, Παγώνα Λάγιου, Μάριος Λαζάνας, Αθανασία Λουρίδα, Γκίκας Μαγιορκίνης, Ανδρέας Μέντης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, Παρασκευή Παπαευαγγέλου, Άννα Παπά-Κονιδάρη, Δημήτριος Παρασκευής, Γιώργος Σαρόγλου, Βασιλική -Αναστασία Σύψα, Νικόλαος Σύψας, Γιώργος Τουλούμης, Αθανάσιος Τσακρής, Σωτήρης Τσιόδρας, Μαρία Τσολιά, Δημήτρης Χατζηγεωργίου, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

 

GALLERY

Σακελλαροπούλου με Επιτροπή Δημόσιας Υγείας
Σακελλαροπούλου με Επιτροπή Δημόσιας Υγείας
Σακελλαροπούλου με Επιτροπή Δημόσιας Υγείας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ