Πολιτική

Eλληνογαλλική συμμαχία: Ο Διοικητής της Task Force 473 στη Φρεγάτα Ψαρά

H ελληνογαλλική συμμαχία στη Μεσόγειο επιβεβαιώνεται στην πράξη. Εδώ και μερικές μέρες η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού Ψαρά συνοδεύει το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle στη Μεσόγειο, στα δυτικά της Κρήτης στη ναυτική δύναμη Task Force 473. Την Τετάρτη μάλιστα, ο ο Γάλλος Διοικητής της Ναυτικής Δύναμης Task Force 473, Υποναύαρχος Μάρκ Ωσεντά  (Marc Aussedat)  επιβαίνων επί του Αεροπλανοφόρου CHARLES DE GAULLE, επισκέφθηκε τη Φρεγάτα «ΨΑΡΑ» εν πλω, στο πλαίσιο συμμετοχής της στην επιχείρηση FOCH 2020.

Ο Γάλλος Διοικητής ενημερώθηκε για τις δυνατότητες, τα χαρακτηριστικά του πλοίου και ξεναγήθηκε στους χώρους του, ενώ απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στο πλήρωμα τονίζοντας τη σημαντική συνεισφορά της Φρεγάτας «ΨΑΡΑ» στην ανωτέρω αποστολή.

Προ ημερών Μητσοτάκης και Μακρόν συμφώνησαν στο Παρίσι σε μία στρατηγική αμυντική συνεργασία και σε ενίσχυση της συμμαχίας Ελλάδας – Γαλλίας με περισσότερες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις. Η συμμετοχή του γαλλικού ελικοπτεροφόρου Dixmude στην άσκηση Mέγας Αλέξανδρος αλλά και η παρουσία των φρεγατών ΣΠΕΤΣΑΙ και ΨΑΡΑ στο πλευρό του αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle είναι οι πρώτες αποδείξεις αυτής της κοινής πορείας.

Την επόμενη εβδομάδα δε επισκέπτεται την Αθήνα η Γαλλίδα υπουργός άμυνας Φλοράνς Παρλί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Kατάρρευση Ερντογάν: Δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους ισλαμιστές της Συρίας - Τον προειδοποιούν με προσάρτηση της Αλεξανδρέττας

Όμηρος στα ίδια τα “βρώμικα” σχέδια του φαίνεται ότι είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τους τζιχαντιστές στην Βόρεια...