Κωνσταντοπούλου
Πολιτική
Ενημερώθηκε στις:

"Τσεκουράτη" απάντηση Κωνσταντοπούλου για τις ηχογραφήσεις Βαρουφάκη

Την πρόθεσή της να δημοσιοποιήσει τις συνομιλίες των Eurogroup του 2015, αν το επιθυμεί ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, εξέφρασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε αναάρτηση που πραγματοποίησε στο Facebook, σχολιάζοντας την κίνηση του Γιάνη Βαρουφάκη να καταθέσει στη Βουλή φάκελο με usb, στο οποίο έχει καταγράψει τα όσα λέχθησαν εκείνες τις ιστορικές ημέρες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», έγραψε στην ανάρτησή της: «Πολύ λίγο πολύ αργά. Αυτές οι ηχογραφήσεις θα έπρεπε να έχουν υποβληθεί το 2015! Ανήκουν στον ελληνικό λαό. Αναρωτιέμαι γιατί δεν τις υποβάλλατε σε μένα ως Πρόεδρο της Βουλής. Είναι επειδή θα τις δημοσιοποιούσα; Είμαι ακόμα διατεθειμένη, αν θέλετε να το κάνει άλλος για εσάς». 

Too little too late, Mr. Varoufakis...These recordings should have been submitted to the Parliament in 2015! They belong...

Gepostet von Ζωή Κωνσταντοπούλου - Zoe Konstantopoulou am Freitag, 14. Februar 2020

Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα δώσει στη δημοσιότητα όλες τις συνομιλίες

Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα δώσει πρόσβαση σε όλους τους Έλληνες στις ηχογραφημένες συνομιλίες του Eurogroup, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του

«Η αντίδραση της κυβέρνησης, μέσω της Προέδρου της Βουλής, καταδεικνύει τον πανικό τους. Καθώς ψυχανεμίζονται ότι η αλήθεια για εκείνα τα Eurogroup ήταν η ακριβώς αντίθετη της προπαγάνδας τους, δεν αντέχουν ούτε οι ίδιοι να ακούσουν τί πραγματικά διαδραματίστηκε εκεί!», λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στο ιστορικό της υπόθεσης, καθώς και στην άρνηση του προέδρου της Βουλής να δεχθεί το στικάκι με τις συνεδριάσεις του Eurogroup που του παρέδωσε την Παρασκευή 14/2.

Στη συνέχεια, υπογραμμίζει: «Κανείς δεν δικαιούται να κρατήσει τη Βουλή και τους πολίτες στο σκοτάδι, το ΜέΡΑ25 αναλαμβάνει το έργο αυτό. Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχουμε δώσει πρόσβαση σε όλες και όλους. Η αλήθεια είναι όχι μόνο επαναστατική, όπως λέγαμε κάποτε, αλλά και χρήσιμη – ιδίως για ένα λαό που υποφέρει από τραγικές αποφάσεις που λαμβάνονται για αυτόν, ερήμην του, στο βαθύ σκοτάδι».

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ