Πολιτική

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απαλλαγή των πρώην βουλευτών της προτείνει η εισαγγελέας

Την απαλλαγή του Νίκου Μιχαλολιάκου αλλά και των άλλων πολιτικών στελεχών της Χρυσής Αυγής για την καταγγελία σύστασης της εγκληματικής οργάνωσης που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος εισηγήθηκε η Εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου.

Την πλήρη απαλλαγή όλων των κατηγορούμενων πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής από την κατηγορία της «διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση» (κακούργημα) πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αδαμαντίας Οικονόμου.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό, δεν προέκυψε ότι υπήρχε κεντρικός σχεδιασμός από το κόμμα, ούτε εντολή του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου για την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, από την αποτίμηση των στοιχείων της ακροαματικής διαδικασίας δεν προέκυψε ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής συμμετείχε καθ’ οποιοιδήποτε τρόπο στο σχεδιασμό των εγκληματικών πράξεων που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο.

Αναφερόμενη μάλιστα στις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, η κ. Οικονόμου τόνισε ότι είτε δεν είχαν ιδία γνώση και εξέφραζαν απόψεις, κρίσεις, συμπεράσματα, είτε όσον αφορά τους προστατευόμενους, ότι οι ισχυρισμοί τους συνίστατο σε αοριστίες, εικασίες, ανακρίβειες και γεγονότα «που δεν αντέχουν στη λογική».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ