Πολιτική

Ο Στυλιανίδης προτείνει υποχρεωτική στράτευση στα 18 και αγορά F-35

Η ανησυχία των γαλάζιων βουλευτών για τη συνεχιζόμενη προκλητικότητα των Τούρκων μετά την άκυρη συμφωνία που υπέγραψαν με τη Λιβύη εκδηλώνεται τούτες τις ημέρες ποικιλοτρόπως. Μάλιστα, όπως διαβάζουμε στον Βηματοδότη, υπήρξαν συσκέψεις στις οποίες συζητήθηκε το θέμα και έπεσαν πολλές προτάσεις προς την κυβέρνηση.

Μία εξ αυτών, την οποία φαίνεται να συμμερίζονται και δύο-τρεις βουλευτές, που μετέχουν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας, την έκανε ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ποια είναι αυτή;

Πρώτον: Υποχρεωτική στράτευση στα 18. Η στράτευση να συνοδεύεται με κίνητρα, δηλαδή όποιος στρατεύεται στα 18 να κάνει κατά έναν μήνα μειωμένη θητεία. Είναι ένα μέτρο, όπως υπογραμμίζει, που εφαρμόζει η Κύπρος και το Ισραήλ. Αλλά δεν έμεινε σε αυτό…

Δεύτερον: Η αγορά ενός σμήνους F-35. Μάλιστα, ζήτησε ένα μέρος των ταμειακών διαθεσίμων που ανέρχονται σε 36 δισ. ευρώ να διατεθεί για την αγορά ενός σμήνους F-35. Εκανε και τους υπολογισμούς, λέγοντας ότι ένα F-35 στοιχίζει 750 εκατ. και τα έξι μαζί με τον οπλισμό τους δεν θα ξεπεράσουν τα 6 δισ. ευρώ.

Είναι άγνωστο ποια ανταπόκριση έχει η πρόταση Στυλιανίδη, όμως ο ίδιος ξεκίνησε να την προβάλλει και σε τηλεοπτικά κανάλια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ