Πολιτική

Μυστική συνάντηση Παυλόπουλου-Καραμανλή στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού

Την περασμένη Τρίτη 26 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφθηκε τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή στο γραφείο του στην οδό Παναγή Κυριακού.

Τη συνάντηση αποκάλυψε στη στήλη του το «Στίγμα» στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο Γιώργος Παπαχρήστος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα «η συνάντηση έγινε μεν απομεσήμερο, αλλά έγινε με τρόπο τέτοιον ώστε να κρατηθεί μυστική και να μη διαρρεύσει». Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά «δύο αυτοκίνητα, ένα επίσημο και ένα Skoda συνοδευτικό, σταμάτησαν έξω από το επί της οδού Παναγή Κυριακού ισόγειο γραφείο του Κώστα Καραμανλή. Από το «επίσημο» μαύρο πετάχτηκε με γρήγορες κινήσεις ο αγαπημένος Πρόεδρος Προκόπης και χώθηκε μέσα στο κτίριο για να μην τον «συλλάβει» κανένα αδιάκριτο μάτι».

Η συνάντηση πάντως δεν ανακοινώθηκε, άρα και το τι συζητήθηκε δεν έγινε γνωστό, ωστόσο εικάζεται πως είχε να κάνει με το ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα προτείνει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Με δεδομένο δε ότι για πολλούς. Τα ερωτήματα που θέτει και ο Γιώργος Παπαχρήστος είναι αν ο κ.Παυλόπουλος ζήτησε από τον κ.Καραμανλή μία διαμεσολαβητική προσπάθεια, ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προτείνει για δεύτερη θητεία τον Προκόπη Παυλόπουλου.

Ενα άλλο ερώτημα είναι αν συζήτησαν την πιθανότητα να προταθεί ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής για Πρόεδρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ