Πολιτική

Έρχεται νέο κόμμα στον εθνικιστικό χώρο από τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό

Έντονες διεργασίες παρατηρούνται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στον εθνικιστικό χώρο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου 9 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η ιδρυτική διακήρυξη της Εθνικής Λαϊκής Συνείδησης (Ε.ΛΑ.ΣΥΝ.), που άτυπα τελεί αυτή τη στιγμή υπό τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό.

Ως γνωστόν, ο κ. Λαγός αποσκίρτησε από τη Χρυσή Αυγή αμέσως μετά τις εκλογές του περασμένου Μαΐου, διαφωνώντας όπως έλεγε τότε με τις ακολουθούμενες πολιτικές κινήσεις του λαϊκού συνδέσμου, αν και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους βασικούς κατηγορούμενους της δίκης που διεξάγεται εις βάρος του πρώην κόμματός του.

Το Σάββατο εκτός από την ιδρυτική διακήρυξη του νέου φορέα (που φιλοδοξεί να πάρει με το μέρος του τμήμα των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής και του ακροδεξιού χώρου) που θα ψηφιστεί απ’ όλα τα παρόντα μέλη, θα εκλεγεί και ο επικεφαλής του Συντονιστικού Συμβουλίου. Θεωρητικά υποψηφιότητα μπορεί να θέσει οποιοσδήποτε από τους παρόντες με μια απλή αίτηση, ωστόσο όλα δείχνουν ότι τη θέση θα καταλάβει και επίσημα πλέον ο κ. Λαγός που θα οδηγήσει και την Ε.ΛΑ.ΣΥΝ. στο ιδρυτικό της συνέδριο την άνοιξη του 2020.

Η ρητορική της κίνησης είναι λίγο έως πολύ γνωστή αφού κινείται στα μότο «Μην αφήσεις το μέλλον σου και το μέλλον της Πατρίδας σου στα χέρια αυτών που την ξεπούλησαν» και «Δώσε μαζί μας τον Αγώνα για μια Ελλάδα που θα ανήκει πραγματικά στους Έλληνες».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο της απολογίας του Νίκου Μιχαλολιάκου που θα έχει προηγηθεί, καθώς αύριο ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής θα βρεθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την πράξη της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ