Πολιτική

Ο Τράγκας ξεσπά κατά της κυβέρνησης με αφορμή την υπόθεση του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ

Για τη σκληρή κριτική που άσκησε στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια μίλησε –μεταξύ άλλων- στον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα ο Γιώργος Τράγκας.

« Έκανα σκληρή κριτική (στην κυβέρνηση) όσων αφορά το θέμα του Παναγιώτη – Ραφαήλ. Πολύ σκληρή κριτική γιατί δεν μπορεί ένα ολόκληρο κράτος να πάσχει από νωτιαία μνημονιακή ατροφία 1, το παιδάκι πάσχει από νοτιαία μυϊκή ατροφία 1. Δεν μπορεί μία κοινωνία να λέει αρνητική απάντηση σε ένα παιδάκι όταν μπορεί να του δώσει μία που να του δώσει μία ελπίδα, μία πνοή ζωής. Να πάει να κάνει αυτή την ένεση. Και ο θεός να αποφασίσει. Κανένας θνητός δεν μπορεί να αποφασίσει για το παιδάκι αν θα έχει βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων του ή αν θα έχει στήριξη της κεφαλής», είπε στο «Εκτός Γραμμής στον Alpha» ο έμπειρος δημοσιογράφος.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα, στο υπουργείο Υγείας τόνισε πως «δεν πρέπει να έχει σόου. Επικοινωνιακά σόου. Ούτε να διοχετεύει αν ένας υπουργός είναι καλός ή όχι. Το Υγείας επί μνημονίων επειδή χειρίζεται λίγα λεφτά – και σε αυτό δεν φταίει ο Κικίλιας – έχει υποχρέωση να είναι σοβαρό. Και κυρίως που και που να στέλνει ένα μήνυμα».

«Ο Βασίλης ως Βασίλης έχει μία ευαισθησία. Ως υπουργός καλείται να αποδεχθεί αρνητικά γραφειοκρατικά δεδομένα», πρόσθεσε σε μία αναφορά για τον υπουργό Υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ