Πολιτική

Στον Πειραιά το ρωσικό καταδρομικό «Στρατάρχης Ουστίνοφ» (βίντεο)

Το ρωσικό καταδρομικό πλοίο «Στρατάρχης Ουστίνοφ» (Marshal Ustinov) «έπιασε» λιμάνι στον Πειραιά, μετά από ναυτικά γυμνάσια που πραγματοποίησε στη Μεσόγειο.

Ο πλοίαρχος κάλεσε σήμερα το κέντρο του ναυτικού λιμένα στον Πειραιά για να ενημερώσει σχετικά με την άφιξη του ρωσικού πολεμικού πλοίου.

«Παραδοσιακά, η επίσκεψη των Ρώσων ναυτών θα διαρκέσει τρεις μέρες. Το πλήρωμα του πλοίου θα αναπληρώσει τα αποθέματα σε φαγητό και νερό», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ναυτικών δυνάμεων. Αφού ολοκληρώσει την επίσκεψή του, το πλήρωμα του πλοίου «θα συνεχίσει να εκπληρώνει τα πολεμικά καθήκοντα του στη Μεσόγειο Θάλασσα», διευκρίνισε.

Ο «Στρατάρχης Ουστίνοφ» συμμετέχει σε εκτεταμένες στρατιωτικές ασκήσεις σε θαλάσσιο χώρο της Μεσογείου. Όπως μεταδίδει το TASS, επικαλούμενο το γραφείο Τύπου του ρωσικού στόλου της Βόρειας Θάλασσας, το πλήρωμα του πολεμικού πλοίου επιδόθηκε μεταξύ άλλων σε σειρά ασκήσεων αεράμυνας και ανθυποβρυχιακού πολέμου.

Κατά το αγκυροβόλιο, οι ναύτες επιδόθηκαν επίσης σε αμυντικές ασκήσεις, ενώ εξασκήθηκαν στη διάσωση ναυαγών και στην παροχή βοήθειας σε σκάφη που διατρέχουν κίνδυνο.

Το πυραυλοφόρο καταδρομικό, συνοδευόμενο από υποστηρικτικά πλοία, εισήλθε στη Μεσόγειο στις 22 Αυγούστου, με το πλήρωμά του να επισκέπτεται την Αλγερία, την Αίγυπτο και την Τουρκία, κάνοντας παράλληλα στάσεις ελλιμενισμού σε Κύπρο και Ελλάδα.

https://youtu.be/LN64i1qpq0w

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ