Πολιτική

Ο Τσίπρας είδε το «Ενήλικοι στο δωμάτιο» με τον Τσακαλώτο -Την ταινία του Γαβρά, βασισμένη στο βιβλίο Βαρουφάκη

Νωρίτερα από την πρεμιέρα που έγινε το Σάββατο (28.09.2019) είδε ο Αλέξης Τσίπρας την ταινία του Κώστα Γαβρά, «Ενήλικοι στο δωμάτιο» που βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη.

Την ώρα που έγινε η επίσημε πρεμιέρα στην Ελλάδα στο Μέγαρο Μουσικής και στο περιθώριο του Φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας», ο Αλέξης Τσίπρας εκείνη την ώρα βρισκόταν με τη Μπέτυ Μπαζιάνα και τα παιδιά του στο φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, ο τέως πρωθυπουργός είχε δει την ταινία του Γαβρά σε ειδική προβολή που έγινε την περασμένη εβδομάδα σε κινηματογράφο στο Κολωνάκι. Σύμφωνα με το «Εθνος», ο Αλέξης Τσίπρας παρακολούθησε όσα διαδραματίζονται στην ταινία μαζί με τον διάδοχο Βαρουφάκη στο υπ. Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Υπενθυμίζεται ότι στην ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας είχε ερωτηθεί αν θα δει την εν λόγω ταινία.

«Βεβαίως και θα τη δω την ταινία, ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες σκηνοθέτες. Γνωρίζουμε τι θα δούμε στην ταινία όσοι έχουμε διαβάσει το βιβλίο. To βιβλίο Βαρουφάκη αναφέρεται σε κρίσιμα γεγονότα με εγωκεντρική προσέγγιση. 30% όσων παρουσιάζει είναι πραγματικά γεγονότα, 30% η δική του στρεβλή προσέγγιση σε αυτά και 30% μυθοπλασία» είχε δηλώσει ο Αλέξης Τσίπρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ