Πολιτική

Πολιτική "βόμβα": Αποχωρεί από την πολιτική ο Κώστας Καραµανλής

Στο μεσοδιάστημα της Κυριακής των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε συναντηθεί στη Βουλή με τον σημερινό πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Το αντικείμενο της κουβέντας των δύο ανδρών -όπως είναι λογικό- δεν έγινε ποτέ γνωστό.

Η στήλη τότε είχε γράψει ότι ανάμεσα στα θέματα που ετέθησαν επί τάπητος ήταν και η απόφαση του κ. Καραμανλή να αποχωρήσει από την κεντρική πολιτική σκηνή. «Θα είμαι υποψήφιος για τελευταία φορά…», φέρεται να είπε ο επί χρόνια αρχηγός της Ν.Δ., απευθυνόμενος στον νυν αρχηγό της παράταξης. Μάλιστα, έθεσε εαυτόν στη διάθεση του κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσει στη δύσκολη εκλογική αναμέτρηση. Υστερα από πολλά χρόνια ο κ. Καραμανλής μίλησε σε κομματική εκδήλωση, ενώ περιόδευσε σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Με αφορμή τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει ενόψει της Προεδρικής εκλογής -γίνεται (και) μια κουβέντα που σχετίζεται με το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να προτείνει τον κ. Καραμανλή για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα- άρχισε να κυκλοφορεί ευρέως αυτό που υπήρχε ως φήμη αναφορικά με την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να τερματίσει την πολιτική του διαδρομή.

Πλέον, έχει αρχίσει να το λέει και προς τους συνομιλητές του, επισημαίνοντας με νόημα ότι «θα πρέπει να ξέρεις πότε να φύγεις». Μάλιστα, στους «φανατικούς» δεν αφήνει καμία ελπίδα μεταστροφής των σχεδίων του. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Κώστας Καραμανλής όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχτεί οποιαδήποτε πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά απεναντίας έχει καταλήξει στην απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική. «Κάποια στιγμή όλα τελειώνουν…», υποστηρίζει στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις που έχει με πολιτικούς του φίλους, κλείνοντας κάθε παράθυρο μελλοντικής του εμπλοκής στα πολιτικά δρώμενα. Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ενημερώσει σχετικώς και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ δεν αποκλείεται να δημοσιοποιήσει πριν από την έναρξη των διαδικασιών της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας την οικειοθελή αποστρατεία του.

Εκ των πραγμάτων, η απόφαση του κ. Καραμανλή έρχεται να δημιουργήσει ένα νέο τοπίο στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, ανοίγοντας παράλληλα διάπλατα και τον δρόμο για τη ριζική ανανέωση της Ν.Δ. Με δεδομένο ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει λάβει τις αποφάσεις του, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν αρχίσει να καλοβλέπουν την ιδέα αυτές να ανακοινωθούν από το βήμα του Συνεδρίου, που προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Οπως επισημαίνουν, η κορυφαία κομματική εκδήλωση ενδείκνυται για ένα τόσο σοβαρό πολιτικό γεγονός, που εκ των πραγμάτων είναι συνδεδεμένο με την ιστορία του κόμματος.

parapolitika.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...