Πολιτική

"Πέφτουν να τον φάνε" στέλεχος της ΝΔ που τα "έκραξε" τους αλλοδαπούς στο twitter

Στέλεχος της ΝΔ "λέει τα πράγματα με το όνομα τους" σε ότι αφορά παράνομους αλλοδαπούς και οι προοδευτικοί "πέφτουν να τον φάνε".

Συγκεκριμένα, πολλά σχόλια και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανάρτηση του νεοδημοκράτη Θεόδωρου Γιάνναρου- συστήνεται στα social media σαν «Νομικός-MSc Διοίκηση Υπηρεσιών & Μονάδων Υγείας-Μέλος Τομέα Υγείας Ν.Δ».

Αφορμή για την οργίλη αντίδραση του κ. Γιάνναρου, ο οποίος συχνά αρθρογραφεί σε δημοσιογραφικά σάιτ, ήταν μια ανάρτηση του αλλοδαπού Arash Hampay που έγραψε στο twitter:

"Ε, φασίστες, Είμαι οκ στη νέα μου πατρίδα, δεν θα αποφασίζετε εσείς πώς θα κινούμαι, θα συνεχίσω να αλλάζω το πρόσωπο και την ατμόσφαιρα της νέας μου πόλης. Η πόλη μας πρέπει να καθαρίσει από φασίστες".

Αρχικά ο Θεόδωρος Γιάνναρος έγραψε:

"Δεν θα έπρεπε το ζώο αυτό που έρχεται ως συριζοκαλεσμένος, μόλις φθάνει βγάζει σελφι με το iPhon του, μας βρίζει χυδαία & ονομάζει την Ελλάδα... νέα πατρίδα του? Εγώ την πατρίδα μου δεν τη χαραμίζω για αποβράσματα! Κυκλοφορήσετε τη φώτο, να βρεθεί & να τα πει αυτά στην αστυνομία"!

https://twitter.com/theogiannaros1/status/1168666271136800769

Ακολούθησε μία ανάρτηση που πλέον δεν υπάρχει στον λογαριασμό του και όπου γράφει- σε απάντηση στον Arash Hampay- ότι θα τον διώξουν με τις κλωτσιές και τον αποκαλεί πίθηκο.

Και μετά τον σάλο πρόσθεσε:

"Αποκάλεσα πίθηκο αυτόν τον τύπο που μας απεκάλεσε φασίστες, προφανώς για να μην πω κάτι που το επίπεδό μου δεν θα το επέτρεπε και οι “αλληλέγγυοι” το έκαναν θέμα! Κατά την άποψή τους, θα μας βρίζουν χυδαία και εμείς απλά θα το καταπίνουμε"!

https://twitter.com/theogiannaros1/status/1168932240891535360

Λίγο αργότερα και ύστερα από τις αντιδράσεις, ζήτησε από τον Hampay να εξηγήσει και να διευκρινίσει οτι δεν αποκαλεί όλες τους Ελληνες φασίστες. Πρόσθεσε δε οτι σε αυτήν την περίπτωση είναι έτοιμος να ζητήσει συγνώμη.

"Ποτέ δεν θα είχα πρόβλημα να ζητήσω συγνώμη, αν έκανα λάθος, να το παραδεχθώ & βέβαια να το κατεβάσω αμέσως! Πάντως όταν πας σε μία χώρα, δεν ανεβάζεις με το καλημέρα στα social media της χώρας ένα post που γράφει: “Hey Fascists” Δεν είναι & το πιό αγνό Hallo! Το μνμ που εστειλα"

https://twitter.com/theogiannaros1/status/1168961661484580864

Και ακολούθησε ένα ακόμα tweet του Θόδωρου Γιάνναρου,από το προφίλ του Hampay:

"Βρείτε μου τώρα εσείς ένα λόγο που ο τύπος αυτός ο άτεγκτος, που διαμαρτύρεται παριστάνοντας τον πρόσφυγα που τον προσβάλουν οι κακοί, έχει αυτή τη φωτογραφία στο προφίλ του για την Αθήνα, που θέλει να αλλάξει & να καθαρίσει από φασίστες? Ποιοι είναι φασίστες -οι κάτοικοι μήπως"?

https://twitter.com/theogiannaros1/status/1168978536935436295

Οι αναρτήσεις του Θεόδωρου Γιάνναρου για τον Arash Hampay προκάλεσαν αντιδράσεις από την πλευρά προοδευτικών και των αλλοδαπών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ