Πολιτική

Γιώργος Πεταλωτής: "Πού μπορούν να φτάσουν οι μισθοί στην ΕΡΤ"


Με μία ανάρτησή του στο προφίλ του στο Facebook, ο πρώην υπουργός επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Πεταλωτής παρεμβαίνει στη συζήτηση που δημιουργήθηκε τον τελευταίο καιρό, με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές στην ΕΡΤ.

 

Ο κ. Πεταλωτής μεταξύ άλλων σχολιάζοντας τα μισθολογικά της ΕΡΤ έγραψε ότι «. Το 2009 βρήκαμε την ΕΡΤ, πέραν των άλλων, να δίνει 35άρια και 40άρια (σσ χιλιάρικα) μισθούς τον μήνα σε διάφορες φίρμες για να μας ενημερώνουν, κατά το δοκούν».

Ο πρώην υπουργός έγραψε αναλυτικά:

«Τα περί ΕΡΤ δεν με εκπλήσσουν. Πλέον. Μόνον μία απορία θα ήθελα να λύσω. Το 2009 βρήκαμε την ΕΡΤ, πέραν των άλλων, να δίνει 35άρια και 40άρια (σσ χιλιάρικα) μισθούς τον μήνα σε διάφορες «φίρμες» για να μας ενημερώνουν, κατά το δοκούν. Βάλαμε αμέσως πλαφόν τις 3.000 ευρώ το μήνα. Μην αντέχοντας την «υποβάθμιση» έφυγαν. Και γίνανε, κάποιοι, ορκισμένοι εχθροί μας φυσικά. Βρέθηκαν εργατικοί, αντικειμενικοί , αξιοπρεπείς που δούλεψαν με τους νέους μισθούς. Η απορία μου συνίσταται στο εξής: οι μισθοί από τότε, που η κρίση εκδηλώθηκε, αποκαλύφθηκε το βάθος της και η ανεργία στον δημοσιογραφικό κλάδο σαρώνει, που κυμαίνονται άραγε; Η ΕΡΤ μετά το μαύρο, τι δίνει άραγε και κυρίως τι θα δώσει σε όσους θα αντικαταστήσουν τους μέχρι χθες (αν μπορεί να αντικατασταθεί μια Ακριβοπούλου βέβαια ...) . Αυτά θα μπορούσε να τα ρωτήσει και κάποιος βουλευτής».

 

Τα περί ΕΡΤ δεν με εκπλήσσουν . Πλέον. Μόνον μία απορία θα ήθελα να λύσω. Το 2009 βρήκαμε την ΕΡΤ , πέραν των άλλων , να...

Gepostet von Giorgos Petalotis am Dienstag, 13. August 2019

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ