Πολιτική

Επέστρεψε δυναμικά ο Αρκάς: Το πρώτο «φαρμακερό» σκίτσο για τη νέα Κυβέρνηση

 Ο γνωστός σκιτσογράφος "ξαναχτυπά", με έμμεση αναφορά στη νέα κυβέρνηση.

Αρκάς: Ο γνωστός σκιτσογράφος, αφού έκανε ένα μικρό… διάλειμμα από την επικαιρότητα, σχολιάζοντας με τον γνωστό χαρακτηριστικό του τρόπο το πέρασμα της κακοκαιρίας «Αντίνοος», επανήλθε στα… κλασικά του στάνταρ, με «φαρμακερό» σκίτσο που έχει σαφή πολιτική κατεύθυνση. Στο σκίτσο βλέπουμε τον γνωστό σοφό, ο οποίος πρωταγωνιστεί σε αρκετά καρέ τα τελευταία χρόνια, να προβαίνει σε μία διαπίστωση. Η διαπίστωση αυτή περιλαμβάνει ένα πασίγνωστο γνωμικό της Ελλάδας και στο δεύτερο σκέλος της, το σχόλιο του γέρου – σοφού. «Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται!… Εκτός αν εξαντλήσει την τετραετία», ήταν η ατάκα του σοφού που ουσιαστικά φανερώνει την οπτική του Αρκά για τα νέα πολιτικά δεδομένα που διαμορφώθηκαν μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το εν λόγω σκίτσο ήταν το πρώτο «σκληρό» για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δεν έχει συμπληρώσει ούτε δύο εβδομάδες στα πολιτικά ηνία της χώρας. Ωστόσο, ο γνωστός σκιτσογράφος, που στο πρόσφατο παρελθόν έχει κατηγορηθεί πολλάκις από τους πολέμιούς του για πολιτική… μονομέρεια, επανέρχεται δείχνοντας με το νέο του σκίτσο, το οποίο αναρτήθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, πως… ουδείς γλιτώνει από το πενάκι του και την κριτική του.

Το νέο σκίτσο του Αρκά

Ο Αρκάς και οι εκλογές

Πάντως, ο Αρκάς δεν παρέλειψε να δώσει το… στίγμα του και μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της εβδόμης Ιουλίου.  Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν οι μεγάλοι νικητές της 7ης Ιουλίου, καταφέρνοντας να πετύχουν την αυτοδυναμία. Παρά την ήττα με μεγάλη διαφορά, στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισαν αμέσως πως δεν τίθεται θέμα ηγεσίας, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως «δεν είναι στρατηγική η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ».  Μετά από τα αποτελέσματα ο Αρκάς με φαρμακερό σκίτσο αναφέρθηκε στους πολίτες της χώρας. Συγκεκριμένο στο σκίτσο εμφανίζεται ένας άνδρας ο οποίος λέει «Όταν όλα τα κόμματα δηλώνουν κερδισμένα, μαντέψτε ποιος έχασε».

Δείτε το σκίτσο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ