Πολιτική

Εκλογές 2019: Νίκη ΝΔ με αυτοδυναμία «βλέπουν» τα πρακτορεία στοιχημάτων - Ολες οι αποδόσεις (εικόνες)

Στη λίστα δεν συμμετέχουν, προφανώς, τα 20 κόμματα που «κόπηκαν» από την εκλογική διαδικασία.

Σύμφωνα με τη στοιχηματική εταιρεία Stoiximan, η νίκη της ΝΔ θεωρείται βέβαιη καθώς η απόδοση που δίνει για επικράτηση στις εκλογές της Κυριακής είναι μόλις… 1,005. Το ενδεχόμενο να βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ «δίνει» απόδοση 19,00, ενώ ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με απόδοση 250,00.

Ο πίνακας αποδόσεων για το πρώτο κόμμα
Στα όρια του... no bet η πρωτιά της ΝΔ / Πηγή: STOIXIMAN.GR

Νίκη της ΝΔ με αυτοδυναμία «βλέπουν» τα πρακτορεία στοιχημάτων

Στο ερώτημα για το αν θα υπάρξει νίκη του πρώτου κόμματος με αυτοδυναμία, η Stoiximan κλίνει προς το «Ναι», δίνοντας απόδοση 1,25. Αντίθετα, η περίπτωση της μη αυτοδυναμίας «πληρώνει» με πολλαπλασιαστή 3,75.

Οι αποδόσεις για την αυτοδυναμία
Οι αποδόσεις για το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας / Πηγή: STOIXIMAN.GR

Σε ό,τι αφορά τη διαφορά των δυο μεγάλων κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, από τις αποδόσεις της Stoiximan προκύπτει ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η ΝΔ να κερδίσει με διαφορά μικρότερη των 9,75 μονάδων. Παρά ταύτα, η διαφορά με ποσοστό μεγαλύτερο του 9,75% δεν θεωρείται απίθανη, με τη Stoiximan να δίνει μια σχετικά μικρή απόδοση, της τάξης του 2,35.

Το ειδικό στοίχημα για τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
Το ειδικό στοίχημα για τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ / Πηγή: STOIXIMAN.GR

Για το ποσοστό που θα συγκεντρώσει, πάντως, η ΝΔ, στις εκλογές της Κυριακής, τα πρακτορεία στοιχημάτων, όπως η Stoiximan, «βλέπουν» ποσοστό άνω του 37,5% (απόδοση 1,60). Για τη δεύτερη περίπτωση, ποσοστού, δηλαδή, μικρότερου του 37,5%, η απόδοση είναι στο 2,25.

Το στοίχημα για το ποσοστό της ΝΔ
Βάσει της απόδοσης της stoiximan είναι πιο πιθανό η ΝΔ να λάβει ποσοστό μεγαλύτερο του 37,5% / Πηγή: STOIXIMAN.GR

Εκλογές 2019: Πάνω από 7,25% το ΚΙΝΑΛ;

Την ίδια στιγμή, σε ένα μίνι - «θρίλερ» εξελίσσεται το ερώτημα για τα ποσοστά που θα συγκεντρώσει το νυν κυβερνόν κόμμα. Είναι ενδεικτικό ότι η Stoiximan δίνει ακριβώς την ίδια απόδοση (1,87) στα ενδεχόμενα να ξεπεράσει το 26% ή να είναι κάτω από το 26%.

Το στοίχημα για το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ
Αναποφάσιστα τα πρακτορεία στοιχημάτων για το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ / Πηγή: STOIXIMAN.GR

Σε ό,τι αφορά το ΚΙΝΑΛ η Stoiximan δείχνει να κλίνει, οριακά, προς ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 7,25% (απόδοση 1,80), έναντι ποσοστού μικρότερου του 7,25% (απόδοση 1,95).

Το στοίχημα για το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ
Οριακά πιο πιθανό, βάσει της απόδοσης, το σενάριο ποσοστού άνω του 7,25% για το ΚΙΝΑΛ / Πηγή: STOIXIMAN.GR

Για το ΚΚΕ φαίνεται πως είναι πιθανότερο το σενάριο να ξεπεράσει το «φράγμα» του 5,25% (απόδοση 1,55), καθώς η περίπτωση μιας επίδοσης κάτω του 5,25% πληρώνει με απόδοση 2,35.

Το στοίχημα για το ποσοστό του ΚΚΕ
Το ειδικό στοίχημα για το ποσοστό του ΚΚΕ / Πηγή: STOIXIMAN.GR

Εκλογές - «θρίλερ» για τα μικρά κόμματα -Τι «βλέπουν» για την αποχή

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αποδόσεις για τα μικρότερα κόμματα, με τη Χρυσή Αυγή -που σύμφωνα με αναλυτές κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής- να έχει απόδοση 1,72 για ποσοστό κάτω του 4% και απόδοση 2,05 για ποσοστό μεγαλύτερο του 4%.

Από τις… προγνωστικές αποδόσεις του Stoiximan για τις εκλογές 2019 φαίνεται επίσης πιθανό το σενάριο να μπει στη Βουλή το ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη (απόδοση 1,40 για ποσοστό μεγαλύτερο του 3,5%), καθώς και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου (απόδοση 1,87 για ποσοστό μεγαλύτερο του 3,25%), ενώ δείχνει να μένει εκτός η Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη (απόδοση 1,5 για ποσοστό μικρότερο του 1,5%).

Δείτε τον σχετικό πίνακα με τις αποδόσεις για τα μικρά κόμματα:

Οι πίνακες αποδόσεων για τα μικρά κόμματα
Οι αποδόσεις για τα μικρά κόμματα / Πηγή: STOIXIMAN.GR

Τέλος, αναφορικά με την αποχή, το πιθανότερο ενδεχόμενο για τα πρακτορεία στοιχημάτων, είναι να κυμανθεί ανάμεσα στο 39% και το 41%.

Το στοίχημα για την αποχή
Ο πίνακας με τις αποδόσεις για την αποχή / Πηγή: STOIXIMAN.GR

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ