Πολιτική

Γεροβασίλη: "Δεν θα ασκήσω πειθαρχικό έλεγχο στον αρχηγό της ΕΛΑΣ για την παρουσία του στις συγκεντρώσεις του Τσίπρα"-Βίντεο

Η κυρία Γεροβασίλη, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αποκάλυψε ότι δεν έχει πρόθεση να ασκήσει πειθαρχική διώξη στον αρχηγό της ΕΛΑΣ για τις επανειλημμένες παρουσίες του σε συγκεντρώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ενώ όπως τονίζει βρέθηκε στις συγκεντρώσεις του πρωθυπουργού για να εποπτεύσει τα μέτρα ασφαλείας.

Την πρόθεσή της μην ασκήσει κανέναν πειθαρχικό έλεγχο στον αρχηγό της ΕΛΑΣ για τις επανειλημμένες παρουσίες του σε συγκεντρώσεις του Αλέξη Τσίπρα - στην Αθήνα, την Ξάνθη και το Αγρίνιο - διατύπωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με την ίδια «όχι, δεν απαγορεύεται η παρουσία του» με την κυρία Γεροβασίλη να μην επαναλαμβάνει - στη συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 - τον ισχυρισμό του αρχηγού της ΕΛΑΣ, Αριστείδη Ανδρικόπουλο, ότι βρέθηκε στις συγκεντρώσεις του πρωθυπουργού για να εποπτεύσει τα μέτρα ασφαλείας.

Για να δικαιολογήσει, δε, την παρουσία του κ. Ανδρικόπουλου, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι «την προηγούμενη ημέρα είχα στείλει προσωπικά τον στρατηγό επιθεωρητή Βορείου Ελλάδας στη συγκέντρωση του κ. Μητσοτάκη».

Αποκάλυψε, ακόμα, ότι «έχω στείλει και σε εκλογικά κέντρα  - και όχι του ΣΥΡΙΖΑ - τον αρχηγό σε ώρες και στιγμές που η εκτίμησή μας ήταν ότι μπορεί να συμβεί κατί παραπάνω και να έχουμε κάποιο πρόβλημα.

Στο ερώτημα του Νίκου Δένδια γιατί ο αρχηγός της ΕΛΑΣ ήταν χωρίς στολή, η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε ότι «πηγαίνει χωρίς στολή για λόγους ευνοήτους, δεν πρέπει να είναι σε κάποιες στιγμές με τη στολή του αρχηγού».

Απέδωσε, τέλος, το σάλο που δημιουργήθηκε σε μια προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να αποδομήσει τον σημερινό αρχηγό της ΕΛΑΣ για να έχει επιχείρημα να τον απομακρύνει για έναν αρεστό στην ίδια όταν γίνει κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας παρατήρησε, μετά την τοποθέτηση της κυρίας Γεροβασίλη για το ζήτημα, ότι «για τον αρχηγό της ΕΛ. ΑΣ το θέμα είναι προφανές, το έχει καταλάβει και η Υπουργός, και για τον αρχηγό του Λιμενικού υπάρχει πειθαρχικό αδίκημα. Η κυρία υπουργός ενέκρινε ότι δεν έπρεπε να ενεργήσει κατά τις συγκεκριμένες διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος. Το αφήνουμε στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ