Πολιτική

Καμμένος: Δεν τηρείται κανένας όρος της Συμφωνίας των Πρεσπών, μπορούμε να την ακυρώσουμε

Συνέντευξη εφ’ολης της ύλης έδωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος στην οποία μίλησε μεταξύ άλλων για τις εκλογές, τη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Για «εκλογές επιβίωσης της χώρας στην ΕΕ» έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky.

Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ότι αποφεύγουν την συζήτηση για την Ευρώπη ώστε να δημιουργήσουν κλίμα πόλωσης, αλλά και γιατί ταυτίζονται με τις θέσεις του ΕΛΚ και του ΕΣΚ.

Από την πλευρά του ανέφερε ότι οι ΑΝΕΛ τάσσονται υπέρ της Ευρώπης των εθνών-κρατών, της Ευρώπης των ίσων και ανέφερε χαρακτηριστικά πως πρέπει να σταματήσει «η Ευρώπη της γερμανικής υπερδύναμης».

Μιλώντας για τον Ιανουάριο του 2015 δήλωσε πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πήρε εντολή σύγκρουσης, αλλά τον Ιούλιο εκείνου του έτους, βρέθηκε μπροστά στην πρόταση της επιδοτούμενης εξόδου από την Ευρωζώνη με την οποία, όπως είπε, συμφωνούσε και ο Βαρουφάκης.

«Τότε μαζί με τον Τσίπρα αποφασίσαμε να γυρίσουμε το καράβι προς τις ΗΠΑ» είπε ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ, προσθέτοντας ότι ζήτησαν και πήραν την εντολή του ελληνικού λαού.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι δεν τηρείται κανένας όρος της από τη γειτονική χώρα και συμπλήρωσε:

«Αυτό είναι το όπλο μας για να την ακυρώσουμε».

Παράλληλα, αναφορικά με την διαμάχη του με τον Νίκο Κοτζιά ξεκαθάρισε πως η δικογραφία κατά του πρώην ΥΠΕΞ πήγε στη Βουλή σχολιάζοντας: «τώρα λοιπόν, άρση ασυλίας όλοι και πάμε στα δικαστήρια».

Ερωτηθείς για τις παροχές του πρωθυπουργού ο κ. Καμμένος ανέφερε πως ότι μπορεί να δίνεται από το υστέρημα του λαού που κατάφερε με τις θυσίες του και την επιτυχία του προγράμματος να βγει από τα μνημόνια, θα δοθεί.

«Αύριο μπορεί να δοθεί και το δώρο των Χριστουγέννων», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, σχολιάζοντας τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις και αναφερόμενος στον πρώην εταίρο του είπε:

«Τον Τσίπρα μόνο εγώ μπορώ να τον κερδίσω. Με τον Μητσοτάκη γελάει με εμένα κλαίει και θα κλάψει πολύ γιατί ξέρω ποιος είναι ο Τσίπρας και ξέρω και που πονάει».

Σχολιάζοντας την τουρκική συμπεριφορά εκτίμησε πως η Άγκυρα θα προχωρήσει στην γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ κάτι που, όπως είπε ισοδυναμεί με "«Αττίλα 3», και πως η χώρα θα δεχθεί πίεση από την Τουρκία έως τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη στις 23 Ιουνίου και γι' αυτό, όπως είπε, πρέπει να είναι ξεκάθαρη η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Τέλος ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν θα κάνει καμία συνεργασία με κυβέρνηση αποστατών ή με άτομα από τον ΣΥΡΙΖΑ ή την ΝΔ με τα οποία δεν μπορεί να κάνει μια κοινή συμφωνία και πορεία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ