Πολιτική

Θεοδωρικάκος σε Τσίπρα: Οσο και αν παραχαράξεις τις θέσεις του Μητσοτάκη, δεν θα αποφύγεις τη βαριά ήττα

Για πρώτη φορά χθες ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha, έκανε ξεχωριστή αναφορά στο στενό σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο κ. Τσίπρας τον ανέδειξε ως τον άνθρωπο που επηρέασε τον αρχηγό της ΝΔ για τη στάση του κόμματος στο Μακεδονικό και επιχείρησε να του χρεώσει τις, κατά τη γνώμη του, λάθος αποφάσεις της ΝΔ. Μάλιστα είπε ότι οι δυο τους γνωρίζονται από τα χρόνια της ΚΝΕ, όταν ο κ. Τσίπρας είχε ενταχθεί ως μαθητής στη νεολαία του ΚΚΕ και ο κ. Θεοδωρικάκος ήταν ήδη γενικός γραμματέας.

«Είμαι περήφανος για τη θέση που πήρε ο αρχηγός της ΝΔ στο θέμα της Μακεδονίας μας. Οπως είναι περήφανοι κι οι περισσότεροι Έλληνες γι αυτό», ήταν η απάντηση του κ. Θεοδωρικάκου μέσω facebook. Επίσης σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «νοιάζεται για τους πολλους και κυρίως τους νέους. Εκείνους που απέτυχε να εκπροσωπήσει ο σημερινός πρωθυπουργός. Όσο κι αν παραχαράξει ο κ. Τσιπρας τις θέσεις του, δεν θα αποφύγει την βαριά ήττα».

Η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου:
«Προς τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα:

έχω εργαστεί ως τώρα 35 χρόνια στη ζωή μου. Καριέρα έκανα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στην πολιτική έρευνα, ανάλυση και συμβουλευτική. Όχι σε κόμματα. Οι πολιτικοί μου προβληματισμοί έχουν αφετηρία πάντα το συμφέρον της πατρίδας μου. Θεωρώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη μοναδική και αξιόπιστη λύση για τη χώρα, μεταρρυθμιστή πολιτικό που έχει ανοιχτούς ορίζοντες, μιλά στη γλώσσα της αλήθειας, κι ενώ προέρχεται από μια μεγάλη πολιτική οικογένεια, νοιάζεται για τους πολλούς και κυρίως τους νέους. Εκείνους που απέτυχε να εκπροσωπήσει ο σημερινός πρωθυπουργός. Όσο κι αν παραχαράξει ο κ. Τσίπρας τις θέσεις του, δεν θα αποφύγει την βαριά ήττα. Στις εκλογές, όχι στις δημοσκοπήσεις. Ας το κάνει τουλάχιστον με πολιτικά αξιοπρεπή τρόπο. Και κάτι ακόμη: είμαι περήφανος για τη θέση που πήρε ο αρχηγός της ΝΔ στο θέμα της Μακεδονίας μας. Οπως είναι περήφανοι κι οι περισσότεροι Έλληνες γι αυτό!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ