Πολιτική

Μανιάτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει «απαράδεκτες αυξήσεις» στα τιμολόγια της ΔΕΗ (βίντεο)


Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει «απαράδεκτες αυξήσεις τιμολογίων της ΔΕΗ» εξέφρασε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Μανιάτης υποστήριξε ότι οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ που σχεδιάζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ενέργεια που αφορά κάθε πολίτη.

«Με τη "Μικρή ΔΕΗ", που με ευθύνη μου νομοθετήσαμε το 2014, η ΔΕΗ θα εισέπραττε 2 δισεκατομμύρια ευρώ και θα μπορούσε να μειώσει τα τιμολόγια και να εκσυγχρονισθεί» προσέθεσε σε οξύ τόνο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Μανιάτης: Ενδεχόμενη χρεωκοπία της ΔΕΗ θα επισύρει και ποινικές ευθύνες
Ο Γιάννης Μανιάτης στη συνέχεια υποστήριξε ότι οι… μεγαλομέτοχοι της ΔΕΗ είναι ουσιαστικά οι φορολογούμενοι.

«Το 51% των μετοχών της ΔΕΗ ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο δηλ. στον απλό μεροκαματιάρη, άνεργο, συνταξιούχο. Το 2015 τους παρέδωσα μια ΔΕΗ αξίας 2,5 δισ ευρώ. Αυτή την περιουσία των 2,5 δισ. ευρώ ο κ. Τσίπρας και ο κ. Σταθάκης την κατάντησαν στα 300 εκατ. ευρώ» προσέθεσε.

Το βίντεο με τις δηλώσεις του Γιάννη Μανιάτη:
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgiannis.maniatis.33%2Fvideos%2F10218673560980609%2F&show_text=0&width=560

Βάσει αυτής της διαπίστωσης, «οι πολίτες έχασαν δικά τους λεφτά από τα 2,2 δις€ της πολιτικής Τσίπρα στη ΔΕΗ» εξήγησε ο κ. Μανιάτης.

Καταλήγοντας, μάλιστα, τόνισε ότι πιθανό σενάριο της χρεωκοπίας της ΔΕΗ «δεν θα επισύρει μόνο πολιτικές ευθύνες. Το ξαναλέω, για μια ακόμη φορά, οι ευθύνες θα είναι και ποινικές».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ