Πολιτική

Τεράστια διάκριση για τη χώρα μας - Ελληνική ομάδα πήρε την πρωτιά σε σχολικό διαγωνισμό (βίντεο)

Δείτε τη βράβευση και ολόκληρο τον διαγωνισμό

Μία τεράστια επιτυχία σε διεθνή σχολικό διαγωνισμό σημείωσε ελληνική ομάδα.

Συγκεκριμένα η NewGen Motors από το Γενικό Λύκειο Φιλοθέης αναδείχθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στους τελικούς του Land Rover 4x4 in Schools που διεξήχθησαν στο Κόβεντρι της Αγγλίας, το βράδυ της Δευτέρας.

Στον διαγωνισμό Land Rover 4x4 in Schools συμμετείχαν ομάδες μαθητών Γυμνασίου/Λυκείου αποτελούμενες από 3 έως 6 μέλη με σκοπό να δημιουργήσουν ένα τηλεκατευθυνόμενο όχημα (4x4) σύμφωνα με τους τεχνικούς κανονισμούς που δίνονται από τους διοργανωτές.

Πρωταθλήτρια η ελληνική NewGen Motors από το Γενικό Λύκειο Φιλοθέης

Το όχημα έπρεπε να έχει δυνατότητες παρόμοιες με αυτές ενός πραγματικού 4x4 και να μπορεί να κατευθυνθεί εξ αποστάσεως και να διασχίσει με επιτυχία μια «off road» δύσκολη πίστα αγώνων με πραγματικά εμπόδια.

Στον τελικό πέρασαν 22 ομάδες από 14 χώρες, ενώ οι μαθητές της νικητήριας ομάδας (ελληνική) κέρδισαν μία υποτροφία για μηχανολογικές σπουδές σε πανεπιστήμιο της Βρετανίας και στα πλαίσια του επάθλου τους ήταν και η επαφή με τους τεχνικούς διεύθυνσης της Land Rover, οι οποίοι τους ενημέρωσαν για τις θέσεις που τους προσφέρονται στο μέλλον.

Η ομάδα της NewGen Motors αποτελείται από τους Βασίλη Μεσημέρη (αρχηγός), Ερμή Μαρίνη (μηχανικός σχεδίασης), Άννα Καραμαλίκη (υπεύθυνη μάρκετινγκ), Στέφανο Καγιουλή (υπεύθυνο περιπτέρου), Τζωρτζίνα Σοφιανού (υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων) και Γιώργο Τσάμη (υπεύθυνο εξοπλισμού και ανάπτυξης).

Δείτε τη στιγμή της βράβευσης:

https://youtu.be/2pQ6ALMhqrk

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα Vincera από την Μαλαισία και την τρίτη η Xtreme-K από την Πορτογαλία.

Βραβείο όμως παρέλαβε και άλλη μία ελληνική ομάδα, η Gravity Force από το Γενικό Λύκειο Φυλής, για το καλύτερο μηχανολογικά όχημα.

ell12H ελληνική Gravity Force κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο μηχανολογικά όχημα

Ο διευθυντής του σχολείου Πέτρος Ματζάκος, μιλώντας στο protothema.gr τόνισε πως «τα παιδιά με καύσιμο στο αυτοκίνητο τους τα όνειρα τους ξεπέρασαν τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως Γερμανούς, Αμερικανούς, Σλοβάκους, Κινέζους και τερμάτισαν επιβεβαιώνοντας οτι όταν υπάρχει θέληση, συστηματική δουλειά κ μεράκι φτάνουν στο ακατόρθωτο».

Φυσικά σημαντικό ρόλο στην επιτυχία αυτή έπαιξε η στήριξη των γονιών τους, η καθοδήγηση των καθηγητών τους και η ύπαρξη χορηγών.

Με την επιτυχία αυτή, όπως τονίζει και ο διευθυντής του σχολείου έγινε γνωστή στον διεθνή χώρο η σημασία και η γνώση που παρέχουν τα ελληνικά δημόσια σχολεία στους μαθητές.

Δείτε ολόκληρο τον τελικό:

https://youtu.be/5D5rGJ4qBGM

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Μείναμε...μπουκάλα! Η Τουρκία στον κόλπο να μεταφέρει ισραηλινό αέριο στην Ευρώπη- Ανακοίνωση Ερντογάν αποκαλύπτει το κόλπο-γκρόσο με τις ΗΠΑ

Μας πουλήσαν όλοι οι " φίλοι μας" διότι δεν θέλουν η Ελλάδα να αποκτήσει ποτέ μεγάλη γεωστρατηγική και ενεργειακή...