Πολιτική

ΔΗΜΑΡ: Παραιτήθηκαν Τσούκαλης, Ψύρρας και άλλα τρία στελέχη

Την παραίτησή τους υπέβαλλαν από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Νίκος Τσούκαλης, ο Θωμάς Ψύρρας και άλλα τρία στελέχη του κόμματος. Η απόφαση των πέντε έρχεται ως συνέχεια της Κεντρικής Επιτροπής να συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των ευρωεκλογών.

Στο μεταξύ μόλις άρχισε η συνεδρίαση τα μέλη της Μανώλης Βελεγράκης και Σόνια Τσιτίλου κατήγγειλαν τις διαδικασίες ως αντικαταστατικές, και στη συνέχεια ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος προέβη στις διαγραφές τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση των δύο πρώην βουλευτών.

Παράλληλα οι διαγραφέντες αύριο Κυριακή πρόκειται να κάνουν κοινή δήλωση στην οποία θα κάνουν λόγο για αντικαταστατικές κινήσεις από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Η απόφαση ψηφίστηκε με ποσοστό 91% (30 ψήφους υπέρ και 3 κατά) τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «θεωρούμε ότι αυτό που μας ενώνει είναι το παρόν και κυρίως το μέλλον για την ανάγκη ανάδειξης μιας πραγματικά προοδευτικής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, παραμερίζοντας άλλα όχι σβήνοντας, τις διαφορές μας για το παρελθόν, για κυβερνητικές πολιτικές που ασκήθηκαν και τις υπαρκτές μας διαφωνίες σε μια σειρά ζητημάτων».

«Η συνεργασία αυτή», προστίθεται, «θα είναι μια ισότιμη σχέση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας. Οι πολιτικές θέσεις της ΔΗΜΑΡ θα εκφράζονται με αυθεντικό τρόπο, μέσω της πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας. Η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ με το δικό της διακριτό πλαίσιο θέσεων θα έχει θετική συμβολή στο να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για να συντελεστεί στη χώρα μια πραγματικά προοδευτική αλλαγή με σύγχρονο, ρεαλιστικό, μεταρρυθμιστικό σχέδιο».

Συνάντηση Θεοχαρόπουλου με Τσίπρα
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, στο γραφείο του δεύτερου στη Βουλή, σε λίγη ώρα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, θα συνοδεύουν τον κ. Θεοχαρόπουλο οι: Δημήτρης Χατζησωκράτης, Δημήτρης Χαλαζωνίτης, ο γραμματέας της ΚΕ Στέργιος Καλπάκης, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Ευγενία (Τζένη) Αρσένη, Γιάννης Αργυρός, Γιώργος Παπαβασιλόπουλος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...