Πολιτική

Αλβανικά ΜΜΕ: «Τρεις Αλβανοί θα κατέβουν στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές & εθνικές εκλογές με το ΠΑΣΟΚ» - Πανηγυρίζουν τα Τίρανα

Εκτενή ρεπορτάζ πραγματοποίησε το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων Ora News για το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Σε αυτό αναφέρθηκαν τα ονόματα των Eda Gem, Arjana Barjaba και Fatos Malaj  που ανήκουν στα 4.500 μέλη του κόμματος αυτού και των συναδέλφων τους που ήταν παρόντες στο διήμερο συνέδριο που ξεκίνησε στην Αθήνα το Σάββατο.

Οι τρεις αλβανικής καταγωγής, γράφει το Ora news, θα συμμετέχουν ως υποψήφιοι αντίστοιχα στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα, ενώ ο τελευταίος (Fatos Malaj) θα συμμετέχει στις βουλευτικές εκλογές (όποτε και αν προκηρυχτούν) ενώ αναμένεται να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα χιλιάδων Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα.

Ο υποψήφιος  βουλευτής Φ. Μαλάι, υπενθυμίζεται ότι υπήρξε ένας από τους συντάκτες του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια και τις άδειες διαμονής για τις μητέρες παιδιών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, ενώ ένας ακόμη αλβανικής καταγωγής πολίτης  αναζητά  μια θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η κ. Φώφη Γεννηματά, μιλώντας για τις προσεχείς εκλογές, απευθύνθηκε στους πολιτικούς της αντιπάλους κατηγορώντας τους για συντηρητισμό, ενώ εξήρε το κόμμα της ως τη μόνη δύναμη που θα φέρει την αλλαγή.

Η ίδια είπε ότι φέτος οι Έλληνες ψηφοφόροι δεν θα πρέπει πλέον να έχουν δίλημμα στην επιλογή,  μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ ή των συντηρητικών της Νέας Δημοκρατίας.

Η πολιτική συμμαχία «Κίνημα για την Αλλαγή» της κ.Γεννηματά, έρχεται μερικές εβδομάδες πριν από τις εκλογές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις τοπικές και εθνικές εκλογές, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ιδεολογική αναμόρφωση της εγχώριας πολιτικής σκηνής, καταλήγει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στην χώρα μας διαβιούν πολλές χιλιάδες αλβανικής καταγωγής πολίτες από το 1991, όταν και  ξεκίνησε το κύμα εισόδου στην Ελλάδα.

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ απλά αναφέρει το ρεπορτάζ. Τα περισσότερα Αλβανικά ΜΜΕ έχoυν σηκώσει το συγκεριμένο θέμα. Εάν ισχύει, ή όχι θα το δούμε στο τέλος.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ