Πολιτική

Τραγικός Μητσοτάκης: «Σωστή η απόφαση του ΕΛΚ για τον Ορμπάν» (βίντεο)


Σωστή χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την απόφαση του ΕΛΚ να αναστείλει τη συμμετοχή του κόμματος του Βίκτορ Ορμπαν στις τάξεις του.

Μιλώντας στην εκδήλωση «Η Ψήφος των Αποδήμων και το Φαινόμενο Brain Drain/Brain Gain», ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η ΝΔ ήταν από τα πρώτα μέλη του ΕΛΚ που είχαν επισημάνει ότι δεν έχει θέση σε αυτό ένα κόμμα που δεν σέβεται τις βασικές αρχές και αξίες.

«Το ΕΛΚ σήμερα αποφάσισε την αναστολή του κόμματος του κ. Όρμπαν και έπραξε πολύ σωστά. Η ΝΔ ήταν από τα πρώτα κόμματα του ΕΛΚ που είπε ότι δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε στις τάξεις μας ένα κόμμα που μιλάει για ανελεύθερη δημοκρατία και δεν σέβεται βασικές αρχές και αξίες μας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης σχολιάζοντας την αναστολή της συμμετοχής του Fidesz στο ΕΛΚ.

«Ανήθικο, επιβεβαιώνει πολιτική συναλλαγή»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε και την ψήφιση της «τροπολογίας Κουντουρά», τονίζοντας ότι πρόκειται για κάτι ανήθικο, που επιβεβαιώνει πως υπήρξε πολιτική συναλλαγή.

«Τις συναλλαγές να τις κάνουν μόνοι τους. Εμείς δεν συμμετέχουμε», τόνισε και υπογράμμισε ότι οι υποψήφιοι της ΝΔ στις ευρωεκλογές δεν θα κάνουν χρήση της τροπολογίας.

«Η Ν.Δ. και οι υποψήφιοί μας δεν θα κάνουν χρήση της τροπολογίας Κουντουρά. Δεν θα παραμείνουν βουλευτές αναμένοντας το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Είναι ανήθικο και επιβεβαιώνει πως υπήρξε πολιτική συναλλαγή. Τις συναλλαγές να τις κάνουν μόνοι τους. Εμείς δεν θα συμμετέχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Την ψήφο όλων των πολιτών ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις Βρυξέλλες και το Ευρωκοινοβούλιο.

Οπως τόνισε οι επερχόμενες ευρωεκλογές θα έχουν και δημοψηφισματικό χαρακτήρα, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να στείλουν μήνυμα στον Αλ. Τσίπρα στηρίζοντας τη Νέα Δημοκρατία.

Επεσήμανε μάλιστα ότι η ΝΔ είναι κατ’ εξοχήν λαϊκό κόμμα και πως από την πολιτική που θα ακολουθήσει ως κυβέρνηση, κερδισμένοι θα βγουν οι ασθενέστεροι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Συριακός Στρατός
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεφτιλίζονται οι Τούρκοι στη Συρία: Λιποτακτούν οι τζιχαντιστές μισθοφόροι - Του συλλαμβάνει στα σύνορα ο τουρκικός στρατός

Ανακατέλαβε νέες περιοχές νοτιοανατολική Ιντλίμπ ο Συριακό Στρατός - Εντατικοποιούνται οι επιχειρήσεις τις επόμενες...