Πολιτική

Από γκάφα σε γκάφα ο Τσίπρας - Τα μπαλόνια με το... υδρογόνο (βίντεο)

Μία νέα λεκτική γκάφα έκανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην προσπάθειά του να κάνει χιούμορ κατά την επίσκεψή του στο Τεχνολογικό Πάρκο Λεύκιππος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ερευνητικές εγκαταστάσεις στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», ο πρωθυπουργός, συζήτησε με επιστήμονες και τεχνικούς για τα οφέλη του υδρογόνου στην αυτοκίνηση.

Όπως σημείωσαν οι επιστήμονες, στην προσπάθειά τους να εξηγήσουν πως δεν είναι επικίνδυνη η χρήση του, αυτήν την στιγμή σε χώρες όπως η Γερμανία, λειτουργούν περισσότερα από 100-120 υδρογονάδικα (σ.σ. σημεία παροχής υδρογόνου για αυτοκίνητα που κινούνται με αυτήν την τεχνολογία).

Ο πρωθυπουργός, προσπάθησε μεν να κλείσει την κουβέντα κάνοντας χιούμορ, μπέρδεψε δε το υδρογόνο για το οποίο γινόταν η συζήτηση με το… ήλιο. «Εμείς εδώ μόνο στα μπαλόνια το χρησιμοποιούμε», είπε κάνοντας τους επιστήμονες να γελάσουν και να λήξουν την κουβέντα.

ΥΓ. Στο διαδίκτυο υπάρχουν δεκάδες βίντεο με μπαλόνια υδρογόνου, ωστόσο το αέριο που χρησιμοποιείται κατά συντριπτική πλειοψηφία είναι το ήλιο, διότι το πρώτο είναι… εύφλεκτο και εκρηκτικό!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ