Πολιτική

ΝΔ για Τσίπρα: Το μόνο που μένει είναι να φωτογραφηθεί στο ρετιρέ του Μοράλες, με τα πούρα του Καμμένου

Με ειρωνικό ύφος και μια φωτογραφία από τη νέα κατοικία του Εβο Μοράλες απάντησε η ΝΔ στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τις αναρτήσεις του πρωθυπουργού στο Twitter, εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη.Την Παρασκευή ξέσπασε κόντρα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τα περί «ολιγαρκούς αφθονίας» που είπε ο πρωθυπουργός, στην εκδήλωση για τον Εβο Μοράλες.

«Από την τελευταία ομιλία και τα tweets του κ. Τσίπρα πληροφορηθήκαμε το νέο οικονομικό πείραμα που οραματίζεται για την Ελλάδα μετά την οικτρή αποτυχία του προηγούμενου ιδανικού μοντέλου του, από τον αγαπημένο του Μαδούρο στη Βενεζουέλα. Ο κ. Τσίπρας έχοντας αποτύχει παταγωδώς να οδηγήσει την Ελλάδα σε οικονομική ανάκαμψη, ανακάλυψε τώρα τη λεγόμενη “αποανάπτυξη” ή σε πιο κατανοητά ελληνικά, υπανάπτυξη», σχολίασε η ΝΔ.

«Ο κωδικός της νέας θεωρίας Tσίπρα που θυμίζει τον “λιτό βίο” του Γιάνη Βαρουφάκη, έχει τον τίτλο “ολιγαρκής αφθονία”. Την υποστηρίζει ο περιθωριακός οικονομοφιλόσοφος Σερζ Λατούς και έχει ως πρότυπο τη Βολιβία και τον “λιτό βίο” του πρωθυπουργού της Έβο Μοράλες», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας στον κ. Τσίπρα.

Μάλιστα, η ΝΔ δημοσίευσε και μια φωτογραφία της νέας κατοικίας του Εβο Μοράλες, αξίας 34 εκατ. δολαρίων. «Ο αριστερός ομόλογος του πρωθυπουργού έφτιαξε έναν ουρανοξύστη για τον εαυτό του, στο πλαίσιο προφανώς της προσπάθειας του να μειώσει την ακραία φτώχεια των Βολιβιανών. Κάτι ξέρουν οι κύριοι Τσίπρας και Μοράλες. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση», σημειώνει σκωπτικά η ΝΔ.

Η φωτογραφία της κατοικίας του Εβο Μοράλες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ

Η φωτογραφία της κατοικίας του Εβο Μοράλες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ

Η ανακοίνωση καταλήγει με ένα υστερόγραφο, στο οποίο σημειώνει η ΝΔ: «Το μόνο που λείπει για να συμπληρώσει την τόσο ωραία αυτή θεωρία, είναι μια φωτογραφία από το ρετιρέ του ουρανοξύστη του  Βολιβιανού πρωθυπουργού, στην οποία ο κ. Τσίπρας θα απολαμβάνει με τον κ. Μοράλες τα πούρα που του έμαθε ο κ. Καμμένος. Αβάνας φυσικά».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ