Πολιτική

Γεωργιάδης (ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ): Δεν θα προδώσω και δεν θα δαγκώσω το χέρι που με ταΐζει

Δημοψήφισμα και εκλογές ζητάει από την Κυβέρνηση ο Μάριος Γεωργιάδης

Τη δέσμευση ότι η Ένωση Κεντρώων θα συνεχίσει να αγωνίζεται με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, «όχι μόνο για να μην κυρωθεί η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και για την κατάργησή της σε περίπτωση, που όπως όλα δείχνουν, περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο», εξέφρασε, σε συνέντευξή του στο Κανάλι Ένα 90,4 ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης, ο οποίος και κάλεσε την κυβέρνηση «να δώσει το λόγο στον ελληνικό λαό και να προχωρήσει σε δημοψήφισμα και εκλογές».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στο συλλαλητήριο υπέρ της Μακεδονίας αφού καταδίκασε τις επιθέσεις ακραίων στοιχείων, κατήγγειλε τη χρήση χημικών -τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «όντας παρών υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας των τραγικών εικόνων με νέα παιδιά και ηλικιωμένους που δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν». Καταλόγισε δε ευθύνες στην κυβέρνηση για τον όλο χειρισμό του θέματος.

Κληθείς να απαντήσει σε δηλώσεις περί αποχώρησής του από το κόμμα, δήλωσε ότι «όσοι επιθυμούν διάλυση της Ένωσης Κεντρώων πλανώνται πλάνην οικτράν». Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Ο Βασίλης Λεβέντης είναι ο πατέρας μου. Και δεν είναι μόνο ο πατέρας μου, είναι ένας άνθρωπος με αρχές και αξίες. Έδωσε έναν αγώνα 40 ετών μέχρι να μπει στη Βουλή των Ελλήνων. Δεν πρόδωσε ποτέ, δεν αποστάτησε ποτέ. Αυτές τις αρχές εμφύσησε και στην οικογένειά του. Στην οικογένειά μας και στην οικογένεια της Ένωσης Κεντρώων δεν υπάρχουν ούτε προδότες ούτε αποστάτες.

Κάποιοι μπορεί να ονειρεύονται τη διάλυση της Ένωσης Κεντρώων, με τον ίδιο τρόπο που επιχειρούν να διαλύσουν και άλλα κόμματα. Εμείς μπήκαμε στη Βουλή των Ελλήνων μετά από τους αγώνες του Βασίλη Λεβέντη και δίπλα του θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για να μεγαλώσουμε την Ένωση Κεντρώων προκειμένου να αποτελέσει ρυθμιστή πολιτικών εξελίξεων. Αν ήθελα καριέρα, θα συνέχιζα την εργασία μου στον ιδιωτικό τομέα. Και για να κλείσω το θέμα, δεν θα προδώσω και δεν θα δαγκώσω το χέρι που με ταΐζει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ