Πολιτική

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιώργος Αμυράς - Έρχεται η προσχώρησή του στη ΝΔ - Χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα το Ποτάμι (upd)

Την ανεξαρτητοποίησή του από το Ποτάμι ανακοίνωσε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο Γιώργος Αμυράς σε μια κίνηση που είχε προαναγγείλει από το Σάββαστο όταν είχε δηλώσει ότι «θα το δούμε το μέλλον του Ποταμιού, και το δικό μου, θα καθοριστεί πριν τις εκλογές, πολύ πριν».

Άμεση συνέπεια από την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά είναι ότι το Ποτάμι πλέον δεν αποτελεί κοινοβουλευτική ομάδα καθώς έχουν μείνει σε αυτήν μόνο τέσσερις βουλευτές (Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Λυκούδης και Ψαριανός) ενώ το όριο για μια ΚΟ στη Βουλή είναι πέντε βουλευτές.

Θέμα ημερών είναι η προσχώρηση του στη Νέα Δημοκρατία η οποία πιθανότατα θα γίνει μετά την καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην ολομέλεια από τον ανεξάρτητο πια βουλευτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Αμυράς φαίνεται να έχει συμφωνήσει ακόμη και την περιοχή στην οποία θα κατέβει υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ και αυτή θα είναι ο βόρειος τομέας της Αττικής, εκεί δηλαδή που θα είναι υποψήφιοι και οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ο κ. Αμυράς εδώ και αρκετές μέρες έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες προς αυτή την κατεύθυνση ενώ έχει επικοινωνήσει και με βουλευτές της ΝΔ προκειμένου να ζητήσει τη βοήθεια τους στο νέο του ξεκίνημα.

Στη δήλωσή του ο κ. Αμυράς αναφέρει:

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω την αποχώρησή μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και την ανεξαρτητοποίησή μου.

Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλω δημόσια εκ μέρος του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα. 

Ευχαριστώ τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάσθηκα και εύχομαι οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα.

diliso1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ