Πολιτική

«Να χαίρεστε την 151η βουλευτή σας» - Καυγάς Λεβέντη-Μεγαλοοικονόμου στη Βουλή (βίντεο)

«Ντροπή σου, μην μιλάτε. Εσείς θα τιμωρηθείτε όταν έρθει η ώρα από τον λαό. »

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον Βασίλη Λεβέντη και την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προερχόμενη από την Ένωση Κεντρώων, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

Ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας από τη Βουλή έκανε λόγο για αποστάτες ονοματίζοντας μάλιστα την Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, πρώην βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, που πια ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτή η κυβέρνηση τους «151» τους υπολογίζει και με μια βουλευτή που εξελέγη με την Ένωση Κεντρώων, με λίστα. Την προσμετρά στη δύναμή της και μου είχε πει ο κ. Τσίπρας στην κατ’ ιδίαν συνάντησή μας όταν είχε φύγει ο βουλευτής Καρράς “σου παίρνουν τους βουλευτές και δεν είναι ωραίο” . Πάνω σε αυτό το μη ωραίο κ. Τσίπρα βασίζεις την εμπιστοσύνη» είπε ο κ. Λεβέντης προκαλώντας την παρέμβαση της κ. Μεγαλοοικονόμου.

«Ντροπή σου, μην μιλάτε. Εσείς θα τιμωρηθείτε όταν έρθει η ώρα από τον λαό. Ο Τσίπρας δίνει εξετάσεις ηθικής, για τον Τσίπρα ομιλώ όχι για εσάς» της απάντησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σε υψηλούς τόνους.

Η βουλευτής συνέχιζε να φωνάζει από τα έδρανα με αποτέλεσμα ο κ. Λεβέντης να πει: «Στον ΣΥΡΙΖΑ σας έκαναν αντιπρόεδρο; Άσε μας, ντροπή σου. Αχαριστία! Να χαίρεστε την 151η βουλευτής σας»

«Με χαίρονται» του απάντησε εκείνη με τον κ Λεβέντη να σχολιάζει: «Σας χαίρονται δεν αμφιβάλλω».

Στη συνέχεια η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, όταν της δόθηκε ο λόγος επί προσωπικού, εξήγησε ότι ο λόγος που έφυγε από την Ένωση Κέντρωων, όπως έγραφε και στο δελτίο Τύπου της αποχώρησής της ήταν ότι ο Βασίλης Λεβέντης έκανε τον γιο του αντιπρόεδρο της Βουλής χωρίς να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα. Τόνισε ότι ήθελε να παραδώσει την έδρα της, αλλά επιλαχών ήταν ο Γιάννης Καλλιάνος που έχει αποχωρήσει και έχει ενταχθεί στη ΝΔ, άρα πρακτικά η έδρα θα πήγαινε στη ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ