Πολιτική

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για το παρασκήνιο της παραίτησης Κοτζιά


Η παραίτηση Κοτζιά και το παρασκήνιο που οδήγησε σε αυτή σχολιάστηκε με αιχμηρό τρόπο από την αντιπολίτευση που κάνει λόγο για το σφιχταγκάλιασμα Τσίπρα με Καμμένο.

Εκτός από αδύναμος ο κ. Τσίπρας είναι και εκβιαζόμενος πρωθυπουργός, είπε ο κ. Μητσοτάκης σχολιάζοντας την παραίτηση Κοτζιά.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε τη διγλωσσία της κυβέρνησης λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας έδιωξε αυτόν με τον οποίο συμφωνούσε για να κρατήσει αυτόν με τον οποίο διαφωνεί.

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της ΝΔ έχει ως εξής: «Πριν από λίγες μέρες είχα περιγράψει την κυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου ως ενα κυνικο συνεταιρισμό εξουσίας. Οι σημερινές εξελίξεις φοβάμαι ότι με δικαίωσαν απόλυτα. Ο κ. Τσιπρας απέπεμψε σήμερα τον υπουργό  Εξωτερικών κ. Κοτζιά. Είπε ταυτόχρονα ότι δεν θα δεχθεί καμία διγλωσσία στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Απέπεμψε δηλαδή, τον άνθρωπο ο οποιος υπήρξε ο θερμότερος υποστηρικτής της συμφωνίας και ταυτόχρονα κράτησε μέσα στην κυβέρνηση τον κ. Καμμένο, ο οποιο έχεις δηλώσει ευθαρσώς ότι τη συμφωνία αυτή δεν τη θέλει, δεν την πιστεύει, δεν τη στηριζει και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συμφωνήσει στην υπερψήφισή της.

Νομίζω ότι είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι απλά ένας αδύναμος πρωθυπουργός, είναι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός. Και όσο πιο γρήγορα τελειώσει αυτή η φαρσοκωμωδία, τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα. Η Ελλάδα ειδικά σήμερα σε αυτές τις κρίσιμες γεωπολιτικές συγκυρίες χρειάζεται μια κυβέρνηση σταθερή, αποφασισμένη που θα μιλάει με μια φωνή και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Δεν την έχει σήμερα θα την αποκτήσει σύντομα μετά τις επόμενες εκλογές».

https://youtu.be/pc4MluTBfR8

«Χέρι-Χέρι προς τον γκρεμό πηγαίνουν Τσίπρας και Καμμένος», τονίζει η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας πως τα γεγονότα επιβεβαιώνουν την κρίση που σοβεί στην κυβέρνηση.

Ειδικότερα, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, στη Προσύνοδο των Ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στις Βρυξέλλες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το πουλόβερ ξηλώνεται. Η παραίτηση Κοτζιά επιβεβαιώνει την κρίση που σοβεί στον Κυβερνητικό συνεταιρισμό. Ο κ. Τσίπρας έκανε την επιλογή του. Χέρι- χέρι με τον κ. Καμμένο πάνε στον γκρεμό! Αλλά δεν θα πάρουν την χώρα μαζί τους».

Με ένα αιχμηρό tweet σχολίασε την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να πειράξει τον Καμμένο επειδή «ο Πάνος ξέρει πολλά».

Η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη:

Έλεγα ότι ο Τσίπρας δεν μπορεί να πειράξει τον Καμμένο και ας έχει εναλλακτική πλειοψηφία. Προφανώς ο Πάνος ξέρει πολλά…και όλοι καταλαβαίνουν ότι αν τον πειράξουν δεν θα διστάσει….Οι κατηγορίες του για κακοδιαχείριση κονδυλίων ήταν προειδοποίηση και έπιασε τόπο όπως φάνηκε..

«Την ίδια ώρα ποιος τελικά κάνει κουμάντο σε αυτή την κυβέρνηση», διερωτάται ο εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας μέσω ανάρτησης του στο twitter, παραθέτοντας ως παράδειγμα την περίπτωση παραίτησης Φίλη, λίγους μήνες νωρίτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ