Πολιτική

Νικολόπουλος: «Όχι στο διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας» - «Η Εκκλησία ενώνει και δεν διχάζει».

Τη θέση του εναντίον του διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας υπογράμμισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «δεν επιθυμούμε την αποκοπή από τις ρίζες μας, την αποκοπή απ’ ό,τι πνευματικό μας έχει απομείνει, η Εκκλησιά είναι τροφός του γένους και της πατρίδας μας».

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του την Τετάρτη αναφέρει: «Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος μετά παρρησίας δηλώνει αντίθετο σε κάθε έννοια χωρισμού του Κράτους από την Εκκλησία. Ήδη εδώ και χρονιά έχει αναδομηθεί συστηματικά κάθε σχέση με την Εκκλησία, με εκατέρωθεν υποχωρήσεις και το πλαίσιο της συλλειτουργίας είναι ικανοποιητικό και αποδεκτό από το λαό. Δεν επιθυμούμε, λοιπόν, την αποκοπή από τις ρίζες μας. Δεν επιθυμούμε την αποκοπή απ’ ό,τι πνευματικό μας έχει απομείνει. Διακηρύττουμε με πίστη ότι η Εκκλησιά είναι τροφός του γένους και της πατρίδας μας».

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η παρούσα σχέση Κράτους-Εκκλησίας είναι αναγκαία για το Κράτος και όχι για την Εκκλησία και ο όποιος διαχωρισμός θα είναι καταστροφικός για την Πατρίδα, γιατί θ’ ανοίξουν κερκόπορτες και υπό το καθεστώς θρησκευτικής ουδετερότητας θ’ αλλοιωθεί ο Εθνικός χαρακτήρας μας. Συνεπώς, στο πλαίσιο της διαδικασίας της συνταγματικής αναθεώρησης, θα είναι εγκληματικό λάθος η όποια απόπειρα διαχωρισμού του Κράτους από την Εκκλησία. Απαιτείται εγρήγορση, διότι είναι αδιανόητη η διαφαινόμενη εργαλειοποίηση της συνταγματικής αναθεώρησης για μικροκομματικούς σκοπούς. Υπάρχουν άλλα πεδία, μακράν της Εκκλησίας, για πολιτικά παιχνίδια» συνεχίζει.

Και καταλήγει: «Ας αφήσουν έξω από την Εκκλησία τους κομματικούς ανταγωνισμούς και τις πολιτικές αντιπαραθέσεις. Η Εκκλησία ενώνει και δεν διχάζει».

parapolitika.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ