Πολιτική

Παραίτηση Π. Παυλόπουλου για το Σκοπιανό ζητά ο Β. Λεβέντης - Έχει χυθεί αίμα για την Μακεδονία

Την παραίτηση του προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ, ώστε να μην προχωρήσει η συμφωνία για το Σκοπιανό.

«Πολλά μπορεί να κάνει ένας πρόεδρος, μέχρι και την παραίτηση. Αν δεν μπορεί ο πρόεδρος να κάνει κάτι, ποιος μπορεί εγώ; Είναι μείζον το θέμα. Ότι δώσουμε δεν το παίρνουμε πίσω».

Ο κ. Λεβέντης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του πρωθυπουργού και τον κατηγόρησε για προδοσία. «Η προδοσία είναι να επιτρέψει ο Τσίπρας να μπει η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Εγώ έχω πει στον Τσίπρα και κάτι βαρύτερο: ότι αυτό θα είναι στίγμα στην οικογένειά του αιωνίως. Έχει χυθεί αίμα για την Μακεδονία. Περιμέναμε τον Τσίπρα να δώσει την ονομασία Μακεδονία; Ελπίζω να κάνει πίσω έστω αυτή τη στιγμή».

«Η μειοδοσία έγκειται ότι εμείς θα επιτρέψουμε να μπουν στο ΝΑΤΟ, ενώ αυτοί υπόσχονται ότι θα κάνουν κάποια πράγματα στο μέλλον. Εάν δεν επιτρέψουμε την ένταξη δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Οι Αμερικανοί ζητούν να τους δώσουμε και να αρκεστούμε σε διαβεβαιώσεις για το μέλλον. Πάμε για απατεωνιά. Δεν συγκαλούν ούτε τη Βουλή, θα μας παίρνει έναν έναν ο Τσίπρας και να έχω αντίρρηση σε κάτι, δεν θα λάβει τη γνώμη μου υπόψη του».

«Η μειοδοσία έγκειται ότι εμείς θα επιτρέψουμε να μπουν στο ΝΑΤΟ, ενώ αυτοί υπόσχονται ότι θα κάνουν κάποια πράγματα στο μέλλον. Εάν δεν επιτρέψουμε την ένταξη δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Οι Αμερικανοί ζητούν να τους δώσουμε και να αρκεστούμε σε διαβεβαιώσεις για το μέλλον. Πάμε για απατεωνιά. Δεν συγκαλούν ούτε τη Βουλή, θα μας παίρνει έναν έναν ο Τσίπρας και να έχω αντίρρηση σε κάτι, δεν θα λάβει τη γνώμη μου υπόψη του.

Το λάθος που έκανε ο Τσίπρας είναι ότι πήγε στο Νταβός και έδωσε το Μακεδονία. Έπρεπε να διαπραγματευτεί εκ του μηδενός,  να πολεμήσουμε για μια λύση που να βασίζεται στο να παράσχουμε ανταλλάγματα οικονομικά είσοδο στο γειτονικό κρατίδιο, ένταξη στους Οργανισμούς και αυτοί να βάλουν άλλο όνομα για να δείξουν ότι έχουν ειρηνικά αισθήματά απέναντί μας.

Φυσικά και έχουν δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού, αλλά όταν αυτοί προσβάλουν μια γειτονική χώρα, δεν μπορούμε να το καταπιούμε αυτό».

"Τα Σκόπια θα γίνουν θυγατρική της Τουρκίας"

Ο κ. Λεβέντης επισήμανε ότι ελλοχεύει κίνδυνος για τη χώρα μας και ζήτησε να μην επιτρέψουμε την ένταξη στο ΝΑΤΟ: «Ας το κάνει όποτε θέλει να κάνει το δημοψήφισμα ο Ζάεφ, πρέπει εμείς να έχουμε ένα διαπραγματευτικό χαρτί, αν του επιτρέψουμε να μπει στο ΝΑΤΟ, τελειώσαμε εμείς.

Βλέπω κίνδυνο για τη χώρα, κάνουν υποχωρήσεις για να πάρουν την ονομασία Μακεδονία, και μετά θα δείτε τι θα μας κάνουν, θα είναι δεύτερη Τουρκία θα γίνει θυγατρική της Τουρκίας».

«Ο Τσίπρας δεν εκπροσωπεί ούτε το 10% της θέλησης του λαού»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει νομιμοποίηση να προχωρήσει στη συμφωνία.

«Δεν έχει υπολογίσει ο Τσίπρας την λαϊκή αντίδραση. Δεν είναι βλάκας ο κόσμος. Αν τον δω θα του πω ότι το λάθος ξεκίνησε από το Νταβός που έδωσε την ονομασία. Έπρεπε εμείς να εξηγήσουμε εκεί στους Αμερικανούς και στους Γερμανούς ότι έχουμε καλή διάθεση για το κρατίδιο, αλλά εμείς θέλουμε να προστατευτούμε στο θέμα της ονομασίας».

Επίσης ζήτησε δημοψήφισμα για το θέμα. «Δημοψήφισμα είναι αυτονόητο ότι πρέπει να γίνει, ένας δημοκράτης πρωθυπουργός το καταλαβαίνει, είναι ανάγκη να του το ζητήσω εγώ; Δεν ξέρει ότι δεν εκπροσωπεί

"Ο Καμμένος λεέι ασυναρτησίες"

Από τα πυρά του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων δεν ξέφυγε ούτε ο υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος. «Αυτά που λέει ο Καμμένος είναι ασυναρτησίες. Που ξέρει ότι δεν θα περάσει από τη Βουλή των Σκοπίων η συμφωνία; Αν περάσει τι θα κάνει χαρακίρι;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Ο Καμμένος είναι σε δεινή θέση γιατί θέλει να φαίνεται στο λαό ότι δεν δίνει το Μακεδονία, αλλά στηρίζει μια κυβέρνηση που το δίνει».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...