Πολιτική

Σάλος με ανάρτηση στο Facebook από τον διάδοχό του Κριμιζή

Ως γνωστόν, μετά την παραίτηση του Σταμάτιου Κριμιζή από τη θέση του επικεφαλής του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ), το «τιμόνι» ανέλαβε ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς.

Ωστόσο, σάλο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες μια παλαιά (2016) ανάρτηση του που είχε κάνει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, όπου είχε γράψει τα εξής:

«Η Ελλάδα και η Ρωμιωσύνη δεν πεθαίνει ποτέ κουφάλες ευρωπαίοι. Όταν εμείς κτίζαμε ναούς και γράφαμε κωμωδίες και τραγωδίες εσείς ζούσατε στις λάσπες, τρώγατε ωμό κρέας και μιλούσατε άπλυτοι με άναρθρες κραυγές. Ηλιοβασίλεμα από το Σούνιο».

Η εν λόγω ανάρτηση προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση, που συνοδεύτηκε με την παραπάνω ανάρτηση.

«Η Νέα Δημοκρατία σας παρουσιάζει ένα χαρακτηριστικό δείγμα από το δημόσιο λόγο του νέου διαστημικού διευθυντή που επέλεξε ο αρμόδιος επί του Διαστήματος Υπουργός Νίκος Παππάς. Πρόκειται για τον κ. Χριστόδουλο Πρωτοπαπά που επελέγη για την θέση του ακαδημαϊκού κ. Σταμάτη Κριμιζή ο οποίος, ως γνωστόν, παραιτήθηκε χθες, καταγγέλλοντας τον αδιαφανή τρόπο λειτουργίας του νέου Οργανισμού.

Υ.Γ. Προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση οι απόψεις του κ. Πρωτοπαπά, καθώς μέχρι στιγμής κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν έχει υποστηρίξει ότι ψεκάζουν και στο Διάστημα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ