Πολιτική

Στην Αθήνα ο Κύπριος ΥΠΑΜ-Θα συναντηθεί με τον Καμμένο

 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θα συναντηθέι σήμερα στην Αθήνα με τον Κύπριο ομόλογο του Σάββα Αγγελίδη.

Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Σάββας Αγγελίδης αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για την Αθήνα, όπου θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψη από ανάληψης των καθηκόντων του.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου, ο κ. Αγγελίδης πέραν της συνάντησης που θα έχει με τον ΥΕΘΑ, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Δουζίνα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Κύπριος ΥΠΑΜ συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς και Επιτελείο από ΥΠΑΜ και ΓΕΕΦ θα παρακαθίσει σε σύσκεψη με τον Υπουργό και Επιτελής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας, για θέματα που αφορούν τη συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας, κυρίως σε Επιχειρησιακό Επίπεδο.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις και ειδικότερα η υφιστάμενη εξαίρετη συνεργασία Κύπρου–Ελλάδας στον τομέα του Υπουργείου Άμυνας και τρόποι περαιτέρω ενδυνάμωσης της συνεργασίας αυτής.

Θα συζητηθούν επίσης θέματα σχετικά με τις Τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, τις αμφισβητήσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου από την Τουρκία καθώς και θέματα περιφερειακής ασφάλειας και τριμερούς συνεργασίας με χώρες της περιοχής.
Στις 25 Μαρτίου ο κ. Υπουργός θα παρακολουθήσει τη Στρατιωτική Παρέλαση στην Αθήνα και ακολούθως θα επιστρέψει το απόγευμα στην Κύπρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ