Πολιτική

Αιχμές Μεϊμαράκη κατά Μητσοτάκη: Τζάμπα μαγκιές το «όχι» στα νέα μέτρα

Σαφείς αποστάσεις από τη γραμμή της ηγεσίας της ΝΔ, που ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει οποιαδήποτε συμφωνία φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, παίρνει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ερωτηθείς σε πηγαδάκι με κοινοβουλευτικούς συντάκτες για το «όχι» της ΝΔ που προανήγγειλε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Μεϊμαράκης σχολίασε πως πρόκειται για στάση εκ του ασφαλούς με δεδομένο ότι η συμπολίτευση διαθέτει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ο κ. Μεϊμαράκης υπενθύμισε, μάλιστα, ότι όταν ήταν εκείνος πρόεδρος της ΝΔ το κρίσιμο Σεπτέμβρη του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διέθετε πλειοψηφία και υπήρχε κίνδυνος Grexit σε περίπτωση που δεν έλεγε «ναι» στη συμφωνία.

«Τώρα είναι τζάμπα μαγκιά να λες όχι» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι η στάση του έχει δικαιωθεί.

Ο κ. Μεϊμαράκης πήρε, όμως, αποστάσεις και από τη γραμμή του κ. Μητσοτάκη κατά κάθε συνομιλίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και επέμεινε στην εθνική συνεννόηση.

Μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης επέριψε βαρύτατες ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι δεν αποδέχτηκε την πρότασή του για συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Ζωντανή Ενημέρωση: Συναγερμός στη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου, ήχησαν σειρήνες -Αναφορές ότι χιλιάδες Κούρδοι μαχητές μπήκαν στο Ιράν

Συναγερμός στο Ακρωτήρι λόγω απειλής σε εξέλιξη-Το Κουβέιτ ανακοινώνει απαγόρευση εξαγωγής όλων των ειδών τροφίμων-Πάνω...