Πολιτική

Περήφανη η Θ. Φωτίου που το σύστημα άντεξε τις 56231 αιτήσεις για το επίδομα αλληλεγγύης

«Ομαλά κυλά και η δεύτερη ημέρα της εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, παρά το μεγάλο όγκο επισκέψεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος», όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου. Με άλλα λόγια η υπουργός, μέσω του εκπροσώπου της, δηλώνει υπερήφανη που τόσες χιλιάδες αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας έκαναν αίτηση για το επίδομα αλληλεγγύης ενώ η ίδια «κάθεται» πάνω στις ζεστές καταθέσεις και τα δέκα ακίνητα που έχει στο όνομά της.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τις ώρες αιχμής, η πλατφόρμα χρησιμοποιείται κάθε δευτερόλεπτο από 7.000 πολίτες, ταυτοχρόνως. Ήδη, η ΗΔΙΚΑ προχωράει στην επέκταση της δυναμικότητας του συστήματος, ώστε να αποφευχθούν ακόμη και οι ολιγόλεπτες καθυστερήσεις, που παρουσιάζονται ορισμένες στιγμές.

Από την έναρξη λειτουργίας μέχρι σήμερα, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017, στις 16:00 μ.μ., είχαν επισκεφθεί την ιστοσελίδα 1.679.220 πολίτες, εκ των οποίων οι 56.231 συμπλήρωσαν τα στοιχεία τους. Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι ενδιαφερόμενοι συνεχίζουν να υποβάλουν τις αιτήσεις οι ίδιοι. Ειδικότερα, 49.426 πολίτες υπέβαλαν μόνοι τους την αίτηση, 4.614 μέσω ΚΕΠ και 2.191 μέσω δήμων.

Στον ιστότοπο του προγράμματος https://keaprogram.gr, όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πλήρες πληροφοριακό υλικό, το οποίο εμπλουτίζεται συνεχώς και το οποίο απαντά σε ερωτήματα που έχουν τεθεί από πολίτες.

Οι λειτουργοί των δήμων και των ΚΕΠ ενημερώνονται σε καθημερινή βάση για όποια νέα ερωτήματα προκύπτουν και τις απαντήσεις τους. Οι ίδιοι λειτουργοί μπορούν να επικοινωνούν σε καθημερινή βάση είτε με την ΗΔΙΚΑ είτε με τις υπηρεσίες του υπουργείου για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει.

Επομένως, υπερβολές που ακούγονται σε ΜΜΕ για τη μη εξυπηρέτηση των πολιτών, για τον υπερβολικό φόρτο σε ΚΕΠ και δήμους, για πρόγραμμα που έχει αφεθεί στην τύχη του, δεν αληθεύουν». Επίσης, στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: «Οι αιτήσεις είναι προσυμπληρωμένες και η πλατφόρμα ιδιαίτερα φιλική στο χρήστη, προκειμένου ο ίδιος ο πολίτης να μπορεί συμπληρώσει την αίτηση μόνος του. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται και από τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Οι πολίτες που προσέρχονται στα ΚΕΠ δεν χρειάζεται να προσκομίζουν κανένα δικαιολογητικό. Δεδομένου ότι η αίτηση είναι προσυμπληρωμένη, μόνον αν απαιτηθεί κάποια τροποποίηση των στοιχείων της, χρειάζεται η προσκόμιση δικαιολογητικών και η αίτηση εξετάζεται μόνον από τους λειτουργούς των δήμων.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με τρόπο που να διευκολύνει τον πολίτη, το λειτουργό του ΚΕΠ και το λειτουργό του δήμου. Είναι ένα πρόγραμμα που στηρίζει, όσους έχουν ανάγκη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ