Πολιτική

«Πόλεμος» ανακοινώσεων για εκλογές - ΝΔ: «Η φυγή της κυβέρνησης είναι η μόνη εθνική γραμμή» - ΣΥΡΙΖΑ: «Χρήσιμη ηλιθιότητα ή απερισκεψία οι εκλογές»

Τη φράση του πρωθυπουργού στη Βουλή, όταν απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη είπε «το να ζητάτε εκλογές, ενώ δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση, ή απερισκεψία είναι ή χρήσιμη ηλιθιότητα», επαναλαμβάνει το γραφείο Τύπου του κ.τσίπρα, αντιδρώντας σε σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επί της δήλωσης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει νωρίτερα η Πειραιώς, αναφερόταν ότι η μόνη εθνική γραμμή είναι να φύγει η ανίκανη κυβέρνηση του κ.Τσίπρα, γινόταν ειδικότερα αναφορά σε μεταρρυθμίσεις που δεν προχωρούν λόγω ιδεοληψίας της κυβέρνησης, ενώ δεν έχουν κόστος.
Σ' αυτά το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού απάντησε ως εξής:

1. Η ΝΔ αποδεικνύεται και ανεπίδεκτη μαθήσεως. Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, ότι τις διοικήσεις των τραπεζών, σωστά, δεν τις διορίζει καμιά κυβέρνηση και κανένας πρωθυπουργός. Το παρελθόν της διαπλοκής και του ρουσφετιού τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα. Και δεν μπορεί να επανέλθει.

2. Η ΝΔ συνεχίζει να μη βρίσκει ούτε μία λέξη για το ΔΝΤ. Είναι φανερό, πλέον, ότι υιοθετεί τη γραμμή του Ταμείου για σκληρά μέτρα χωρίς καμία διαπραγμάτευση. Για τον κ. Μητσοτάκη η «εθνική γραμμή» έχει ταυτιστεί με την «καρέκλα»…

3. Όσον αφορά τα «10 χαρακτηριστικά παραδείγματα» ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη, για να μην εκτίθεται
- Πως ο διαγωνισμός για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που προκήρυξε το ΤΑΙΠΕΔ, επί κυβερνήσεως ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, κηρύχθηκε άγονος και ουδέποτε υπήρξε πρόταση 300.000.000 ευρώ!
- Ότι στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, της οποίας την πλήρη εφαρμογή ζητά, βρίσκεται μεταξύ άλλων και η κλιμακωτή φορολόγηση της μικροζυθοποιΐας, την οποία προ ημερών δεσμευόταν πως θα καταργήσει.

4. Τέλος, επαναλαμβάνουμε την προειδοποίηση, χθες στη Βουλή, του πρωθυπουργού προς τον κ. Μητσοτάκη ότι «το να ζητάτε εκλογές, ενώ δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση, ή απερισκεψία είναι ή χρήσιμη ηλιθιότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ