Πολιτική

Για την οικονομία και το μεταναστευτικό συζήτησαν Τσίπρας - Ραχόι

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Συνάντηση με τον Ισπανό ομόλογό του, Μαριάνο Ραχόι, είχε ο Αλέξης Τσίπρας στην Πορτογαλία.

Στο περιθώριο της δεύτερης Ευρωμεσογειακής Συνόδου, στη Λισαβόνα, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για περίπου μισή ώρα για τα προβλήματα της Ευρώπης, την οικονομία και το μεταναστευτικό.

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τόνισε την ανάγκη για στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, καθώς τα προβλήματα είναι κοινά.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός σημείωσε τις θετικές εξελίξεις από την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την ανάγκη για περισσότερη αλληλεγγύη στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ειδικότερα σε ό,τι αφορά στο μεταναστευτικό. Επιπλέον, έκανε σύντομη ενημέρωση αναφορικά με το Κυπριακό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να βρίσκονται σε στενή επικοινωνία από εδώ και στο εξής.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη, ενώ πιθανότατα θα συναντηθεί και με τον Φρανσουά Ολάντ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο Ερντογάν θα πάει στην Δαμασκό- Μετά τον χάρτη του Νετανιάχου με το «Σουνιτικό Διαμάντι», η Τουρκία ετοίμασε σχέδια εισβολής στο Ισραήλ

Αφορμή για έναν τουρκο-ισραηλινό πόλεμο θα δώσει το Τουρκολιβυκό μνημόνιο και οι βάσεις των Τούρκων σε Αμμόχωστο και...