Πολιτική

Κουμουτσάκος: «Στηρίζουμε πλήρως τον Νίκο Αναστασιάδη στις προσπάθειές του για λύση στο Κυπριακό»

Για αντιπαραγωγική υπαναχώρηση της τουρκοκυπριακής πλευράς από τις συνομιλίες για το Κυπριακό κάνει λόγο σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. Όπως σημειώνει «η αναστολή της διαδικασίας των συνομιλιών δεν πρέπει να οδηγήσει σε αποτυχία την προσπάθεια για την επανένωση της Κύπρου με το τέλος της παράνομης κατοχής και της διχοτόμησης και του νησιού.

Άλλωστε, η πρόοδος που έχει επιτευχθεί έως τώρα είναι τέτοια που επιβάλλει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για την επιτυχή κατάληξη της προσπάθειας».
Ο κ.Κουμουτσάκος συνεχίζει: «Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, τη σταθερή και πλήρη υποστήριξή μας στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και στις προσπάθειες, που καταβάλλει με υπευθυνότητα, αλλά και αποφασιστικότητα για την επίτευξη λύσης βιώσιμης, λειτουργικής και δίκαιης στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, των ψηφισμάτων του Ο.Η.Ε., σύμφωνης με το κοινοτικό κεκτημένο.

Έτσι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπροι θα μπορούν, 42 χρόνια μετά την παράνομη κατοχή του βόρειου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, να απολαμβάνουν με σταθερότητα και ειρήνη τα αγαθά της συμμετοχής μιας επανενωμένης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς παρωχημένες λογικές εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ