Πολιτική

K.Μητσοτάκης για την επέτειο του «Αττίλα»: ''Να τελειώσει η παράνομη κατοχή στην Κύπρο''

«Τα 42 χρόνια που έχουν περάσει από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο δεν εξασθένησαν ούτε κατ´ελάχιστο τη μνήμη της τραγωδίας. Ούτε κατ´ελάχιστο τη μνήμη της κατάφωρης αδικίας».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη σημερινή μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

«Αντίθετα. Κάνουν ισχυρότερη την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε, μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία, για το τέλος της παράνομης κατοχής και την επανένωση του νησιού. Όπως μας επιβάλλει η ιστορική και εθνική ευθύνη και όπως προβλέπουν το Διεθνές Δίκαιο, τα επανειλημμένα ψηφίσματα του Ο.Η.Ε. και το ευρωπαϊκό κεκτημένο» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Εξέφρασε την ισχυρή πεποίθησή του ότι μια επανενωμένη Κύπρος, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς στρατεύματα κατοχής και ξεπερασμένα επεμβατικά δικαιώματα και εγγυήσεις, είναι η μόνη αποκατάσταση δικαιοσύνης προς όφελος των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων που μπορούν και πρέπει να ζουν ειρηνικά μέσα στην Ευρώπη.

«Πάνω απ´όλα, πεποίθησή μου είναι ότι τα 42 αυτά χρόνια δοκιμασίας για τον Ελληνισμό, αποτελούν προς όλους μας ανεξαιρέτως επιταγή εθνικής ενότητας και υποχρέωση άρνησης κάθε διχασμού και κάθε λαϊκισμού. Ειδικά μάλιστα, στις ημέρες μας και στις παρούσες συνθήκες ανησυχητικής αβεβαιότητας που επικρατούν στην Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή μας» κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δένδιας - Κυπρος
Κύπρος 0

Γιατί τρίζει η τουρκική θέση στην Κύπρο: Η δήλωση βόμβα από Δένδια για κατοχικό στρατό και η ανακοίνωση της Άγκυρας για τους Τουρκοκύπριους

Η δήλωση Δένδια για απόσυρση 40.000 Τούρκων στρατιωτών από το νησί προκαλεί οργή στην Τουρκία που ξέρει ότι μετά τον...