Πολιτική

Από τον Φίλη στον Λεβέντη – Δείτε πόσους αστυνομικούς έχουν οι πιο γνωστοί πολιτικοί

Ως κίνηση για να εκθέσει τους πολιτικούς της αντιπάλους μάλλον πρέπει να εκληφθεί η σπουδή με την οποία κυβερνητικά στελέχη άρχισαν να κυκλοφορούν μια λίστα με την αστυνομική φρουρά που διαθέτουν οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες, οι δικαστικοί και οι δημοσιογράφοι, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη».

Η συγκεκριμένη λίστα δείχνει ότι στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έχουν διατεθεί μόνο επτά φρουροί, ωστόσο οι πάντες γνωρίζουν ότι έχει πολύ περισσότερους.

Αντιθέτως, για τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με τη λίστα, έχουν διατεθεί 46 αστυνομικοί, συν επτά αυτοκίνητα, συν έξι μηχανές και 42 αστυνομικοί στο σπίτι του.

Οι πληροφορίες αυτές ετέθησαν υπ' όψιν του (καθ' ύλην αρμόδιου) υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, ο οποίος είπε πως «τον πραγματικό κατάλογο της φρουράς των πολιτικών κτλ τον έχω φυλαγμένο στο συρτάρι μου και σε αυτόν γίνονται τροποποιήσεις», αφήνοντας να εννοηθεί ότι κόβει φρουρά από πολιτικούς, δικαστικούς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους για να ενισχύσει αστυνομικά τμήματα ή περιπολίες στους δρόμους.

Αλλά αυτοί που κυκλοφορούν τη λίστα, επιμένουν ότι αυτή είναι και δίνουν ένα πρόσθετο στοιχείο.

Η ΝΔ έχει συνολικά 73 βουλευτές τους οποίους φρουρούν 317 αστυνομικοί...
ενώ 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φρουρούν μόνο 102 αστυνομικοί, σημειώνοντας ότι ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν τη φρουρά.

Βεβαίως δεν περιλαμβάνει στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους υπουργούς.

Το Νο 2 του Μαξίμου, τον Νίκο Παππά, φρουρούν σύμφωνα με τον «Βηματοδότη» εννέα αστυνομικοί, ενώ του έχουν διαθέσει κι ένα αστυνομικό αυτοκίνητο (δηλαδή δύο περισσότεροι από ό, τι τον πρωθυπουργό)...

ενώ για τον Πάνο Σκουρλέτη διατίθεται φρουρά έξι αστυνομικών
και για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο φρουρά οκτώ αστυνομικών, συν ένα αυτοκίνητο,
το ίδιο και για τον Γιώργο Σταθάκη.

Για τον Αλέκο Φλαμπουράρη επισήμως στη φρουρά είναι καταγεγραμμένοι 13 αστυνομικοί (όμως επειδή υπήρξε τρεις φορές στόχος επιθέσεων του διατίθενται πολύ περισσότεροι αστυνομικοί, περίπου 80).

Ο Νίκος Φίλης έχει φρουρά εννέα αστυνομικών,
στον Παύλο Πολάκη έχουν διαθέσει επτά αστυνομικούς συν μία μηχανή.
Στην Θεανώ Φωτίου διατίθενται έξι αστυνομικοί
και στην Σία Αναγνωστοπούλου επτά.

Στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη έχουν διατεθεί 13 αστυνομικοί συν δύο αυτοκίνητα, συν τρεις μηχανές, συν εννέα αστυνομικοί και δύο αυτοκίνητα στο σπίτι.

Στον πρώην υπουργό, Χαράλαμπο Αθανασίου, διατίθενται έξι αστυνομικοί, συν ένα αυτοκίνητο, συν πέντε αστυνομικοί στο σπίτι του.

Και ο κατάλογος συνεχίζεται με την σημείωση ότι τη μεγαλύτερη φρουρά διαθέτει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Για τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη έχουν διατεθεί 17 αστυνομικοί, συν κάποιες μηχανές και ακόμη 20 αστυνομικοί στο σπίτι του.

Η Φώφη Γεννηματά διαθέτει φρουρά 20 ατόμων,
ο Δημήτρης Κουτσούμπας 15
και ο Βασίλης Λεβέντης 10.

koolnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ