Πολιτική

Γ.Κατρούγκαλος: "Προνοιακή παροχή η εθνική σύνταξη των 384 ευρώ - Είναι αποτελεσματικότερο μέτρο κατά της φτώχειας από το ΕΚΑΣ"

Αποτελεσματικότερη από το ΕΚΑΣ χαρακτήρισε την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, αποκαλώντας τη μάλιστα «προνοιακή παροχή».

«Το ΕΚΑΣ που είχε προβλεφθεί για να αντιμετωπίσει την φτώχεια των ηλικιωμένων θα μπορούσε να αντισταθμιστεί με αλλά μέτρα… πρώτο μέτρο γενικής στόχευσης είναι πράγματι η εθνική σύνταξη, που είναι αποτελεσματικότερο μέτρο, γιατί τους εξασφαλίζει όλους» ανέφερε ο κ. Κατριούγκαλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 και σχολιάζοντας την τροπολογία που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή βάσει της οποίας η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ θα αρχίσει από 1ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το ΕΚΑΣ ήταν προνοιακή παροχή που δινόταν ετήσια και μετά από έλεγχο εισοδημάτων. «Η κατάργηση του ΕΚΑΣ δεν είναι μέτρο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης», είπε προσθέτοντας ότι αποφασίστηκε το καλοκαίρι και με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού». «Η κατάργηση του ΕΚΑΣ ήταν δεδομένη, ψηφισμένη από τον Ιούλιο, και προαναγγελθείσα από το e-mail Χαρδούβελη», συνέχισε.

Όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση κατόρθωσε να μην ισχύσει η μείωση του ΕΚΑΣ για τους δικαιούχους από 1ης Ιανουαρίου, αλλά από την 1η Ιουνίου.

Παρόλα αυτά δεν έδωσε σαφή απάντηση για το τι θα γίνει με τους συνταξιούχους που έλαβαν στο τέλος Μαΐου τη σύνταξη Ιουνίου και καλούνται να επιστρέψουν το ΕΚΑΣ που έλαβαν μαζί με τη σύνταξή τους.

ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ