Πολιτική

ΑΡΘΡΟ – «ΦΩΤΙΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ LE FIGARO: Η Ελλάδα αγνοεί και πάλι τους δανειστές – Ο πόλεμος έχει κηρυχθεί

Η νέα εμπλοκή στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές μονοπωλεί το ενδιαφέρον της γαλλικής, Le Figaro.

Σύμφωνα με τη «Le Figaro»:

«Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε ανακοίνωση που έστειλε το υπουργείο του, τόνισε ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν προκειμένου να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές σε κάποιες λεπτομέρειες, στα βασικά θέματα, όμως έχουν ήδη βρει κοινό έδαφος. Στην πραγματικότητα, όμως τα σημεία διαφωνίας φαίνονται πιο πολλά, ξεκινώντας με την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Οι πιστωτές των Αθηνών ζητούν μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 50%, κάτι που το αρνείται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ίδια είναι και η φιλοσοφία για την φορολογική μεταρρύθμιση….».

Ωστόσο, συνεχίζει η εφημερίδα: «Για να είναι σίγουρος ότι θα ακουστεί, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι θα καταθέσει την ερχόμενη Δευτέρα δύο νομοσχέδια, το ένα σχετικά με τις συντάξεις και το άλλο για τη φορολογική μεταρρύθμιση, χωρίς όμως να έχει την πρώτη αξιολόγηση σε ό,τι αφορά την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων. Με άλλα λόγια, χωρίς την επικύρωση των πιστωτών».

«Έτσι, για μία ακόμη φορά, ο πόλεμος έχει κηρυχθεί. Για το λόγο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει να έχει περισσότερους συμμάχους ξεκινώντας με τον Φρανσουά Ολάντ, με τον οποίο θα συναντηθεί σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο των Ηλυσίων», υπογραμμίζει το δημοσίευμα.

k1

crashonline.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

“Κλειδώνουν την Γαλάζια Πατρίδα”! Ραντάρ ERALP & UMAR με εμβέλεια 450 χλμ και κινητές συστοιχίες Atmaca κατά ελληνικών μονάδων επιφανείας και μαχητικών (Βίντεο)

"Με τους βαλλιστικούς πυραύλους Atmaca με εμβέλεια 250 χλμ και τον στόλο UCAV κλείνουμε όλο το Αιγαίο Πέλαγος" λένε οι...
Οπλικά συστήματα 0

Ανακούφιση στην Ρωσία για την ελληνική άρνηση παράδοσης Leopard-2 A4-”Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο στόλο αυτών των αρμάτων μάχης στην ΕΕ”

Ο ρωσικός τύπος αναφέρθηκε με μεγάλα γράμματα στην άρνηση της χώρας μας να βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό λόγω τουρκικών...