Πολιτική

Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! Τι διαμηνύει ο ίδιος – Πότε θα γίνει ανασχηματισμός – Στο «τραπέζι» και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

 

Ριζικός αναμένεται να είναι ο ανασχηματισμός που σύμφωνα με τις πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με πληροφορίες, θα αλλάξει μέχρι και ο επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών, δηλ. ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, και μάλιστα έπειτα από δικό του αίτημα. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Real News, ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος διαμηνύει πως «έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του» από τη στιγμή που θα φέρει εις πέρας και την αξιολόγηση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο υπουργός Οικονομικών εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο να μην συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση, ενδεχόμενο που ωστόσο δεν απορρίπτει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ως γνωστόν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανήκει στην Κίνηση των 53, μια από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει σοβαρές ενστάσεις για την κυβερνητική πολιτική που έχει ακολουθηθεί μέχρι στιγμής. Στο πλαίσιο αυτό, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο η απομάκρυνση του κ. Τσακαλώτου από το υπουργικό συμβούλιο να ανοίξει το δρόμο για σκλήρυνση της στάσης της Κίνησης έναντι του Μεγάρου Μαξίμου.

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών
Στο μεταξύ, το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για το θέμα του χρέους, επιδιώκοντας «εθνική γραμμή», όταν και εφόσον βέβαια ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Επίσης, δεν αποκλείεται και συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.

crashonline.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ