Πολιτική

Φίλης: «Δεν κοιμάμαι στη Βουλή,αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα υγείας»

​Σοβαρό πρόβλημα υγείας υποστηρίζει πως αντιμετωπίζει ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης, γι’ αυτό και πολύ συχνά κλείνει τα μάτια στη Βουλή και φαίνεται σαν να έχει αποκοιμηθεί.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο υπουργός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», απαντώντας στα σχόλια που διάβασε στα social media.

«Χθες είδα σε ορισμένα blog μία φωτογραφία από τη Βουλή... όπου με εμφάνιζε να έχω κλειστά τα μάτια, λέγοντας "κοιμάται ο Φίλης στη Βουλή".

Θα ήθελα να κάνω μία παρατήρηση, μία δημοσιοποίηση, είναι αλήθεια με κάποια δυσκολία, αλλά αναγκάζομαι. Γνωρίζουν πάρα πολλοί φίλοι - δεν το γνωρίζει η κοινή γνώμη και δεν οφείλει να το γνωρίζει, αλίμονο - ότι έχω ένα πρόβλημα υγείας, λέγεται κλινική άπνοια.

Κοιμάμαι με μηχανική υποστήριξη. Υπάρχουν στιγμές, όχι πάντα, όπου βαραίνω, δεν κοιμάμαι, κλείνω τα μάτια», είπε ο Ν. Φίλης και πρόσθεσε:

«Είναι λυπηρό ένα πρόβλημα υγείας να αποτελεί αντικείμενο "τρολαρίσματος". Εγώ δέχομαι να γίνομαι πολιτικός στόχος για πολιτικές μου απόψεις - και γίνομαι, από πολλές πλευρές. Ακόμα και ένα μήνυμα που έβγαλα για την 25η Μαρτίου, μήνυμα ενότητας και έξαρσης της αξίας του εκπαιδευτικού και της Παιδείας στη διαμόρφωση της εθνικής και κοινωνικής συνείδησης, αποτέλεσε αντικείμενο επίθεσης, από ακραίους κύκλους, κυρίως εκκλησιαστικούς αλλά και από τη ΝΔ, κύκλους ξενοφοβικούς και της νεο-εθνικοφροσύνης. Τα δέχομαι αυτά, είναι στο πολιτικό παιχνίδι. Αριστερός είμαι, να συγκρουστούμε για ιδεολογικά και πολιτικά ζητήματα».

«Αλλά ένα ζήτημα υγείας να παίρνει το χαρακτήρα μίας προσωπικής επίθεσης, είναι λίγο προκλητικό. Αναγκάζομαι να το πω δημόσια, το έχω ξαναπεί. Δεν θα ήθελα να συνεχιστεί περαιτέρω η συζήτηση αυτή... είναι λυπηρό... δείχνει και την αδυναμία πολιτικών επιχειρημάτων των αντιπάλων», κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.

πηγή: star.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ